Çelik, Bitlis'e üniversite sözünü tekrar etti

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütçede aslan payı eğitime

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iktidara geldiklerinden itibaren bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirterek ?Şu anda ülkenin bir numaralı bütçesi Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir? dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?'Hükümetimiz iktidara geldiğinden beri en büyük payı milli eğitime ayırıyor'' dedi. Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapımı tamamlanan Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

?'Hükümetimiz, iktidara geldiğinden beri en büyük payı milli eğitime ayırıyor. Ülkenin şu anda bir numaralı bütçesi Milli Eğitim'e aittir. Ancak pastamızın ebadı büyük olmadığından, bütçeden yüzde 10'luk bölüm aldığımızda 15 milyar dolar ediyor. 20 milyon öğrencimiz, 60 bin okulumuz var. Sadece 1-14 yaş arasındakiler, nüfusun yüzde 26'sını oluşturuyor.''

NİHAT ÖZDEMİR'E ÇAĞRI

Bitlis'te kampanyadan arzuladıkları sonucu alamadıklarını ifade eden Çelik, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'in bir sembol isim olarak Bitlis'i tek başına sırtladığını söyledi. İkinci bir Bitlisli'nin de adım atmasının hayırlı bir gelişme olduğunu belirten Çelik, ?Huzurunuzda değerli bir Bitlisli iş adamına sesleniyorum. Bitlis ile bağlarını daha sıkı tutmalarını temenni ediyorum. Özellikle işadamı Nihat Özdemir Bey'in, Bitlis'te yaptığı bir okul yok. Özdemir'i, Bitlis'te okul yapmaya davet ediyorum.?

İlkokulu okuduğu Tatvan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nu gezdiğini ve harap vaziyette gördüğünü belirten Çelik, ?'Okulumuzu cazip bir eğitim kuruluşu haline getireceğiz. Milli Eğitim Bakanı olarak bu da benim vefa borcumdur'' diye konuştu.

Bitlis'e üniversite sözünü tekrar etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bitlis'e Fen- Edebiyat Fakültesi kurulması kararının YÖK'ten çıktığını anımsatarak, kararı Bakanlar Kurulu'na götüreceğini söyledi. Çelik, ?'Ben Bitlisliler'e ?Bu kararın gelmesi halinde, Bakanlar Kurulu'na götürmek ve olumlu kararı çıkarmak boynumun borcu olsun' demiştim. Bu sözü de yerine getireceğim. Bitlis'te üniversitenin temeli olacak bu fakültenin kurulmasını da inşallah hep birlikte sağlayacağız'' dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber