Erdoğan'dan yardım isteği ile ilgili açıklama

SAMSUN Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen ve yalnız yaşayan Hanım Özdemir ile ilgili Tekkeköy Kaymakamlığı'nın yaptığı araştırmayla elde edilen bilgiyi basın ve medya mensuplarıya paylaştı. Açıklamada aile fertlerinin Hanım Özdemir'intüm ihtiyaçları ile ilgilenmek istedikleri ancak kişinin unutkanlık dahil yaşlılıktan kaynaklanan bazı rahatsızlıklarının bulunduğu belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan yardım isteği ile ilgili açıklama

Tekkeköy İlçesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Hanım Özdemir'in akan çatısının yaptırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemesiyle ilgili Samsun Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada; "80 yaşında olduğu ve günlerdir yemek yemediği iddia edilen Hanım Özdemir ile ilgili haber içeriğinde yer alan bilgilerin çoğunun doğru olmadığı ve iyi niyet taşımayan açıklamalar içerdiğini belirtmeliyiz. Eşi 2002 yılında vefat eden Hanım Özdemir, 1914 doğumlu olup 80 yaşında değil, 101 yaşındadır. Yaklaşık bir yıldan beri oturmakta olduğu konutta evinin temizlik hizmeti Samsun Büyükşehir Belediyesince evde bakım hizmeti kapsamında verilmekte, oturduğu evin sobasının yakılması (ısınma) ve yiyecek hizmetleri ailesi ile Tekkeköy Belediyesince yerine getirilmektedir. Hanım Özdemir, vefat eden eşinden kalan emekli maaşı ile adına kayıtlı Tekkeköy merkezinde de arsa malikidir. Hayatta olan üç çocuğu ile torunlarının maddi durumlarının iyi olup kendisine yardımcı oldukları, maddi açıdan ihtiyaçlı olmadığı bilinmektedir. Bir yıl öncesine kadar gelini ile birlikte Tekkeköy'deki bir binanın üçüncü katında oturmakta iken aile üyelerinin karşı çıkmasına rağmen buradan ayrılarak eski bir eve yerleşmiştir. Aile üyelerinin kendisinden haberdar olduğu Hanım Özdemir, aile fertlerinin tüm ısrarına rağmen tek katlı eski bir evde kalmakta ısrar etmekte, gelini ile birlikte yaşadığı evi terk etme nedeni olarak da, vefat eden eşinin hatıralarını yaşamak için burasının uygun olduğunu belirtmektedir.

Tekkeköy Kaymakamı, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı, Tekkeköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarınca evinde ziyaret edilen Hanım Özdemir'in bu durumu bizzat yerinde tespit edilmiş, aile fertlerinin her şeyiyle ilgilenmek istedikleri ancak kişinin unutkanlık dahil yaşlılıktan kaynaklanan bazı rahatsızlıklarının olduğu görülmüştür. Ailenin ve yönetimin tüm ikna çabalarına rağmen, bulunduğu eski evden ayrılmayı kabul etmemekte ısrarcı olduğu görülmüş, bu ev dışında bir yere yerleştirilmesine asla rıza göstermeyeceği kanaatine varılmıştır. Kadının eski evinin onarımının aile fertleri tarafından yaptırılacağı kendilerince tarafımıza ifade edilmiştir. Önceki seçim dönemlerindeki deneyimler de dikkate alındığında, bu tür haber yapma alışkanlığının seçime yakın zamanlarda yaygın olduğu anlaşılmaktadır. Bu haber; yeterli araştırma ve inceleme yapılmadan dikkatsizce hazırlanmış, özellikle aileyi rencide eden ama ailenin bu konudaki tutum ve çabasını bilmeyenlerde de yönetimlerin konuya duyarsız davrandıkları izlenimi yaratabilecek bir girişimdir. Özdemir ailesinin fertleri, Hanım Özdemir ile ilgili gerçek dışı ve aileyi rencide edici bu haberin kendilerini son derece rahatsız ettiğini ve yasal yollara başvuracaklarını beyan etmişlerdir. 101 yaşındaki bir kişinin beyanlarını; ilgili kişinin yaş, sağlık durumu ve diğer melekelerini dikkate almadan yayınlamanın basın meslek ilkeleri, objektif kriterler ve insani değerler ile ne derece bağdaştığı ve toplumda nasıl bir algı yaratıldığı, kişilerin nasıl rencide edildiğini kamuoyunun takdirine sunmayı bir zorunluluk olarak görüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber