112 görevlisine saldırıya hapis cezası

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, market işleten Adem Bozkurt, kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a ilk müdahaleyi yapıp ambulansa alan sağlık görevlileri Metin Buhurcu ve Korkmaz Hangün'ü, işyerinin şemsiye ve tentesine çarptıkları gerekçesiyle çıkan tartışmada dövüp, hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada toplam 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 14:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
112 görevlisine saldırıya hapis cezası

Olay, geçen yıl 19 Mayıs'ta, Eskiçamlık semti 5003 Sokak üzerinde meydana geldi. Marketin hemen yanında kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a ilk müdahaleyi market sahibi Adem Bozkurt yaptı. Vatandaşların ihbarı üzerine 35 ZT 112 plakalı ambulansla adrese gelen Karabağlar 25 No'lu Acil Yardım İstasyonu görevlileri, 45 yaşındaki Hüseyin Yavuz'a müdahale etti. Duran kalbi tekrar çalıştırılan hasta, sedyeyle ambulansa alınıp hastaneye götürülmek için yola çıkıldı. Araç geri manevra yaptığı sırada sokağın köşesinde bulunan marketin manav bölümünün şemsiye ve tentesine çarptı. Bu yüzden çıkan tartışmada iddiaya göre küfür eden Adem Bozkurt ile sağlık çalışanları arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Adem Bozkurt, iddiaya göre görevlilerden Korkmaz Hangün'ün burnunu, ambulansın da camını kırdı ve Metin Buhurcu'ya hakaret etti. Duran kalbi tekrar çalıştırılan Yavuz ise götürüldüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan Adem Bozkurt, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Adem Bozkurt, daha sonra dava aşamasında tahliye edildi.

Hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan savcılık soruşturması devam eden Adem Bozkurt, 'Kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama suçundan ise 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davada ise suçlu bulundu. Yapılan son duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Adem Bozkurt ve tarafların avukatları katıldı. 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimi İbrahim Duran, Adem Korkmaz'ı "Kamu malına zarar verme, kasten yaralama ve hakaret" suçlarından toplam 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca müşteki sanık Korkmaz Hangün'ü de Adem Bozkurt'a karşı "Kasten yaralama" suçundan 50 gün hapis karşılığı 1000 lira adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ceza alan sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Sağlık personeli Korkmaz Hangün ve Metin Buhurcu'nun avukatı Ali Onaral, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına karşı şidddetin önlenmesi için hükümetin çaba sarfetmediğini, her gün onlarca şiddet olayı yaşandığını söyledi. Onaral, "Siyasi endişelerle yapılan açıklamalar ve yerine getirilmeyen uygulamalarla vatandaş sağlık çalışanlarına her türlü uygulamayı yapmaya hakkı olduğunu düşünüyor. Hükümetin sadece seyrettiği şiddet asla kabul edilemez. Sağlık çalışanlara karşı şiddeti önlemek için özel yasa maddeleri çıkarılsın. Cezalar caydırıcı olsun ve özel bir yargılama usulü getirilsin. Televizyonlarda kamu spotlarıyla halk bilinçlendirilsin"dedi.

Bahri KARATAŞ/ İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber