Kardeş acısı yaşayan ablanın 'KPSS hırsızlığı' isyanı

Adana'da 2010'da beşinci kez girdiği KPSS'den sonra atanamayışının bunalımıyla intihar eden Elif İşler'in ablası, kardeşinin hakkını gasbedenlerin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardeş acısı yaşayan ablanın 'KPSS hırsızlığı' isyanı

Adana'da, 2010'da beşinci kez girdiği KPSS'den sonra atanamayışının bunalımıyla intihar eden Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu Elif İşler'in ablası Züleyha Pamuk, hayallerini gerçekleştiremeden hayata veda eden kardeşinin hakkını gasbedenlerin cezalandırılmasını istedi.

Züleyha Pamuk, AA muhabirine, devlete personel alımına ilişkin yapılan KPSS'de, öğretmen olmayı hayal eden 28 yaşındaki kardeşi Elif İşler'in, bir süre dershanede öğretmenlik yaptığını söyledi.

Kardeşinin öğretmen olarak atanmayı çok istediğini aktaran Pamuk, "2010'da beşinci kez sınava girdi. Sınavdan sonra bana arkadaşına gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Daha sonra arkadaşının yanına gitmediğini ve DSİ'ye ait sulama kanalına atlayarak intihar ettiğini öğrendik" dedi.

Pamuk, kardeşinin çok başarılı ve hırslı olduğunu belirterek, olayı hatırladığında içinin kan ağladığını ifade etti.

KPSS'den sonra intihar eden kardeşinin sürekli ders çalıştığını anlatan Pamuk, "Zor şartlarda üniversiteden mezun olan kardeşimin en büyük hayali atanıp annesini hacca göndermekti ancak olmadı. Olayı duyduktan sonra dünya başımıza yıkıldı. Kardeşim öğretmen olabilmek için zor şartlarda yıllarca emek verdi. Babasının durumu kötüydü, abi ve ablalarının desteğiyle okulunu bitirdi" diye konuştu.

"Düşük puan alanlar atandı, o atanamadı"

Kardeşinin hakkının yendiğini savunan Pamuk, şöyle devam etti:

"Kardeşim, okurken bize, 'Herkes 3 öğün yemek yerken ben bir öğün simit yedim, okudum' diyordu. Bu şartlarda okulunu bitirdi. Kardeşimin hakkı yendi. Her sınavda kendisinden düşük puan alanlar atandı, o atanamadı. İnsanlardan dürüst olmalarını istiyoruz. Kardeşimin ölümüne neden olanlardan yüce Allah'ım hesabını soracak ancak bu dünyada da sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Haksızlık yaşanıyor, ancak biz sadece Allah'tan bekliyoruz. Yüce Allah'ım sabrımızın mükafatını ahirette verecek. Herkes cezasını ahirette çekecek er veya geç."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber