Elvan: Bir tek cenneti vaat etmemişler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Dün bir partinin seçim beyannamesi açıklandı, neler vaat etmiyorlar. Bir tek cenneti vaat etmemişler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elvan: Bir tek cenneti vaat etmemişler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Milletin dışında hiçbir iradeyi dinlemeyeceğiz ve bugüne kadar da dinlemedik. Çünkü hiçbir irade milli iradeden daha güçlü değil" dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Gündoğmuş, Manavgat ve Serik ilçelerinde AK Parti'nin 25. dönem milletvekili adayları tanıtım toplantılarına katıldı.

Toplantılarda konuşan Elvan, Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisinin Antalya'dan milletvekili olmasını istediğini söyledi.

Elvan, "Sayın Başbakanımız 'Sen Toroslar'ın evladısın, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığının bakanısın. Antalya'nın ulaşım sorunları var, bana şikayetler geliyor, gideceksin o bölgenin ulaşım problemini çözeceksin' dedi. Allah razı olsun ben de koşa koşa geldim" diye konuştu.

Muhalefet partisinin seçim beyannamesini eleştiren Elvan, "Dün bir partinin seçim beyannamesi açıklandı, neler vaat etmiyorlar. Bir tek cenneti vaat etmemişler" dedi.

Elvan, milliyetçiliğin söylemle değil, hizmet üretmekle insanları iş ve aş sahibi yapmakla olacağını kaydederek, Türkiye'nin son 12 yılda güçlü bir ülke haline getirildiğini ifade etti. Bundan 10-12 yıl önce Türkiye'nin en ilkel silahlarının bile yurt dışından satın aldığını anlatan Elvan, bugün helikopterden tanka, uydudan savaş uçağına kadar yurt içinde yapıldığını dile getirdi.

Elvan, "Biz iktidara geldiğimiz günden beri hiçbir zaman, hiçbir şekilde IMF kapısında dilenci olmadık. 25 milyar doların üzerinde borç ödediğimiz gibi 'ihtiyaç duyarsanız 5 milyar dolar da size vermeye hazırız' dedik" diye konuştu.

- "Türkiye'nin büyümeye, güçlenmeye ihtiyacı var"

Türkiye'nin büyümeye, güçlenmeye ihtiyacı olduğunu, son 12 yılda ülkede her alanda gelişme sağlandığını vurgulayan Elvan, fakat bazı kesimlerin Türkiye'yi tekrar karanlık koalisyon günlerine döndürmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin koalisyonla yönetildiği 1994, 1999, 2001 yıllarında dünyanın hiçbir yerinde kriz yokken Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Vatandaşımız bakkaldan alacağı bir kuru ekmeğin hesabını yapar hale gelmişti. 'Acaba bizim geleceğimiz ne olacak' diyordu. Böyle bir süreci geçirdik. Neden böyle olduk diye sorduğumuzda onun da cevabı gayet basit. O dönemde partiler birbirleriyle rant yarışına girdiler. Birisi kalktı 'ben ziraatla uğraşanlara şu kadar destek veririm', öbürü kalktı dedi ki 'ben 5 lira veririm.' Biri 'ben bir ev veririm', diğeri 'ben bir ev, bir araba veririm' dedi. Vaat üstüne vaat. Kamu kurumlarımız memurunun, işçisinin maaşını ödeyemeyecek hale gelmişti. O günler gerilerde kaldı. Biz ne yaptık. Sizinle bütünleştik, milletin iradesinin hakim olduğunu gösterdik. Siz ne diyorsanız biz onu yaptık, onu yapmaya devam edeceğiz. Milletin dışında hiçbir iradeyi dinlemeyeceğiz ve bugüne kadar da dinlemedik. Çünkü hiçbir irade milli iradeden daha güçlü değil."

Elvan, AK Parti'nin bir ideoloji partisi değil, bir hizmet partisi olduğunu belirterek, iktidarlarında Türkiye'de 80 yılda yapılandan daha fazlasını yapıldığını söyledi. 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, AK Parti iktidarlarının 12 yılda 17 bin 750 kilometre bölünmüş yol yaptığını ifade eden Elvan, "Ulaştırmadan sağlığa, ekonomiye ve diğer yatırımlara bakın 12 yılda Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleşti" diye konuştu.

Ülkedeki istikrarın mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Elvan, istikrarın bozulması halinde ülkede kargaşa çıkacağını söyledi.

- Antalya projeleri

Antalya'nın önemli trafik sorunları bulunduğunu dile getiren Elvan, artık bu sorunları çözmenin zamanının geldiğini vurguladı.

Antalya-Alanya otoyolunun ihale edileceğini ve en geç 2016 yılının ilk yarısında yapımına başlanacağını kaydeden Elvan, Antalya-Konya arasına 17 kilometrelik tünel ve Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir hattına demiryolu yapılacağını bildirdi. Elvan, projede bir gecikme olmazsa söz konusu tren yolu projesinin de 2016 yılının ilk yarısında başlayacağını vurguladı.

Manavgat'ın tekne ve çekek yeriyle ilgili sıkıntıları bulunduğunu belirten Elvan, tekne ve çekek yeriyle ilgili gerekli izinlerin alındığını, en kısa zamanda Manavgat'a bir tekne ve çekek yeri ile yat limanı kazandırılacağını bildirdi.

Elvan, Gündoğmuş'u "çıkmak sokak" olmaktan kurtaracaklarını da aktararak, Manavgat-Gündoğmuş arasındaki 36 kilometrelik yolun 18 kilometresinin yapıldığını, kalanının da en kısa zamanda ihale edileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber