Kur'an-ı Kerim'li pasta 2 yıl önceye aitmiş

Paralel medya 2 yıl önceki olayı şimdi haber yaptı!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2015 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kur'an-ı Kerim'li pasta 2 yıl önceye aitmiş

Zile'de 2 yıl önce kız Kur'an kursu açılışında yapılan Kur'an şeklindeki pasta Paralel Yapı'nın yeni gazetesi Meydan tarafından yeni bir habermiş gibi sunuldu.

Tokat'ın Zile ilçesinde bir Kur'an kursu, Hm. Muhammed'in (S.A.V.) doğum yıldönümü vesilesiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nda ilginç bir açılış törenine ev sahipliği yaptı. İlçedeki Müftü Arif Kılıç Kız Kur'an Kursunda yapılan törende Kur'an-ı Kerim tasarımlı bir pasta kesildi. Ancak 2 yıl önceki bu olay Paralel Yapı'nın yeni gazetesi Meydan'da bugün haber yapılarak, sosyal medyada tartışma haline getirildi.

2 YIL ÖNCE OLDU

Haberdeki birkaç detay, 'masabaşı' haberin nasıl bir algı yönetimi için yapıldığını ortaya koydu. Zira haber yeni değil. Söz konusu pasta gerçek ancak 2013 yılında yapılmış ve pastayı kesen İl Müftüsü Arif Kılıç değil. Pasta, "Müftü Arif Kılıç Kız Kur'an Kursu" tarafından yapılmış.

ARİF KILIÇ 1972 YILINDA HAYATINI KAYBETTİ

Müftü Arif Kılıç ise, 1899 yılında doğup 1952 yılında Zile Müftülüğüne atanan, hayatını kaybettiği 1972 yılına kadar da bu görevi sürdüren bölge için önemli bir şahsiyet. Zile'deki Kız Kur'an Kursuna da onun ismi verilmiş.

Hükümeti eleştirmek için her yolu meşru gören Paralel Yapı, tamamen yanlış bilgiler ve tarihi hatalarla dolu haberi yaparken ne amaçladı bilinmez. Ama "Kur'an şeklinde pasta yapmak" gibi yanlış bir eylemi yanlışlarla dolu bir habere dönüştürüp, Atilla Taş karakterini de referans vererek sunmak cemaatin algı yönetimi için neler yapabileceğini ortaya koyuyor.

Dahası sabah 5'te gazetenin sitesine konulan haber için 'sosyal medyada tepki çekti' diyerek yandaşlarına verdiği sinyal de, Paralel Yapı'nın sosyal medyayı hangi amaçlarla kullandığını tekrar hatırlatması açısından ayrıca önemli.

Haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber