KPSS'de gözaltı sayısı 40'a yükseldi

Ankara merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 40'a yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2015 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de gözaltı sayısı 40'a yükseldi

b KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 40'a yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, soruşturmanın ikinci etabında gözaltına alınanların sayısı 40'a ulaştı. Şüphelilerin 27'sinin firar ettiği, 5'inin ise yurtdışında olduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan ikisi hamile, biri bebekli 3 kadının teslim olduğu, durumları nedeniyle emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla dün de haklarında gözaltı kararı alınan İstanbul ve Bitlis'teki hamile birer kadına gözaltı işlemi uygulanmamış, bu kadınların ifadeleri, bulundukları hastanelerde alınmıştı. Ankara'da gözaltına alınan başka bir kadın da hamile olduğu için emniyetten serbest bırakılmıştı.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 7 kişinin susma hakkını kullanarak ifade vermediği bildirildi.

Firar eden şüpheli memurlar hakkında kurumlarının idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 78 şüpheliden birinin polis memuru, birinin ÖSYM çalışanı olduğu kaydedildi.

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı alınan şüphelilerin isimlerinin 19 Nisan Pazar günü saat 23.00 sıralarında PolNet'e, 20 Nisan Pazartesi günü saat 05.00 sıralarında da UYAP'a yüklendiği belirtildi. Buna karşın, aralarında kamu görevlilerinin olduğu bazı şüphelilerin firar etmesi dolayısıyla inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber