Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden askere teşekkür

Diyarbakır'daki yol genişletme çalışmaları sırasında bir ilk yaşandı. Kolordu komutanlığı sınır duvarını geriye çekerek, yaklaşık 32 bin metrekarelik bir askeri alanı halkın kullanımına açtı. Büyükşehir belediyesi de projeye desteğinden ötürü komutanlığa teşekkür etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2015 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden askere teşekkür

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başlattığı yol genişletme çalışmasında, belediyenin talebi üzerine 7'inci Kolordu Komutanlığı ihata duvarını 8- 10 metre geriye çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile yapılan anlaşma protokolüne göre, yıkılan ihata duvarının yerine, belediye tarafından 2 milyon lira harcamayla yeni bir duvar yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili DBP'li Fırat Anlı, projenin Diyarbakır tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, 7'inci Kolordu Komutanlığı ile söz konusu güzergahtaki işyeri ve ev sahiplerine projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın Elazığ Caddesi üzerinde başlattığı yol genişletme çalışmalarında bir ilk yaşandı.

Kentteki trafiği rahatlatmak için yol genişletme çalışmalarına önümüzdeki ay başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, Elazığ karayolunu 4 şeritten 7 şeride çıkarma projesine aynı karayolu üzerindeki 7'inci Kolordu Komutanlığı'nı çevreleyen ihatA duvarının engel olduğunu görünce 2009 yılında Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı'na başvurdu.

Belediye'nin söz konusu ihata duvarının 8- 10 metre arasında geri çekilmesi gerektiğiyle ilgili başvurusunu değerlendiren İnşa

at Emlak Bölge Başkanlığı, konuyu 7'inci Kolordu Komutanlığı'na iletti. Komutanlığın başvuruya olumlu yanıt vermesi üzerine yeni ihatA duvarının belediye tarafından yapılması şartıyla 2012 yılında Belediye ile Milli Savunma Bakanlığı adına İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Protokol gereği mevcut duvarı yıkılmadan önce Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 7'inci Kolordu Komutanlığı arazisinde 3.5 metre yüksekliğinde 1700 metre uzunluğunda yeni bir ihata duvarını 2 milyon lira harcamayla yaptı. 2015 yılının başında yeni ihata duvarının tamamlanmasıyla belediye ekipleri, yol genişletme çalışmasına engel olan eski ihata duvarını ise yıkmaya başladı. 7'inci Kolordu Komutanlığı bu kararı ile yol genişletme çalışmasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilk kez bu denli geniş kapsamlı işbirliği de yapmış oldu.

32 BİN METREKARE ASKERİ ALAN HALKIN KULLANIMINDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı, Elazığ karayolu üzerindeki yol genişletme çalışmalarını yerinde denetledi. Anlı, şunları söyledi:

"Şehirlerin gelişiminde bütün kurumların işbirliği içinde olması gerekiyor. Özellikle belediyelerin şehir planamasında ve düzenlenmesinde birinci derecede sorumlu olduklarını görmek lazım. Yeni yasal düzenleme ile belediyelere kentin imarı, ulaşımı, konforunun sağlanması noktasında çok ciddi yeni görev ve sorumluluklar verildi. Biz de geldiğimizden beri özellikle Diyarbakır'da ciddi anlamda trafiği rahatlatabilecek, insanların konforlu bir şekilde ulaşım imkanlarından yararlanması için çalışma başlattık. Bizden önceki dönem çalışması başlatılmış bu projenin önemli bir aşamasına 7'nci Kolordu Komutanlığı duvarının geri çektirilmesiyle başladık. Bu Diyarbakır açısından tarihi bir projedir. Diyarbakır tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı, bu kadar büyük bir alan kamuya kazandırılmış oluyor. 7'inci Kolordu Komutanlığı'na ait toplamda 32 bin metrekarelik bir alan Diyarbakır halkının hizmetine açıldı. Yol 4 şerit gidiş, 3 şerit ise geliş olacak. Yani mevcut trafik kapasitemizi yüzde 100 arttıran uygulama olacak. Yolda ayrıca bisiklet yolu, kaldırım, düzenleme ve aydınlatma sistemleri olacak. Bu güzergah Diyarbakır'ın ana arteridir, örnek vermek gerekirse Diyarbakır'ın boğaz köprüsü diyebileceğimiz bir işlev görüyor."

Fırat Anlı, iir aylık sürede söz konusu güzergahtaki çalışmaların önemli bir kısmını bitirip, halkın trafik akışından daha rahat yararlanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

DİYARBAKIR'A DAVET

Projeye destek ve katkı sundukları için 7'inci Kolordu Komutanlığı, işyerleri, firmalar ve ev sahiplerine teşekkür eden Anlı sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyarbakır'ı n modern bir kent olduğunu kentin girişinde hissetirceğiz. Kentin diğer girişlerinde de bunu yapıyoruz. Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlarımızı Diyarbakır'ı gezmeye, ziyaret etmeye davet ediyoruz. Algılarındaki, televizyonda gördükleri, düşündükleri Diyarbakır'ın çok ötesinde çok farklı, çok güzel, çok tarihli ve çok kütürlü bir şehirle karşılaşacaklar. Kamu kurumlarına, halkımıza, işyeri sahiplerine, sivil insanlara bu çalışmamıza sundukları katkıdan ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Diyarbakır açısından geri dönülmez yeni bir güzelliğinde başlangıcı olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber