'Davayı kazandığım halde dosya masrafım ödenmiyor'

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Nisan 2015 21:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Davayı kazandığım halde dosya masrafım ödenmiyor'

Ziraat Bankası kredi dosya masrafı için tüketici derneklerine müracaat edenlerle doğrudan kendilerine müracaat edenler arasında bir farklı statü uyguluyor mu bilemiyoruz. Ama Ankara'dan yazan Mürsel Özönal derdini şöyle anlatıyor:

"Merhaba Feridun Ağabey,

Ankara'da ikamet etmekteyim. Ziraat Bankası Meşrutiyet Şubesi'nden çekmiş olduğum taşıt kredisinin dosya masrafı için tüketici heyeti derneği, müracaatım sonucunda haklı bulunarak 200 TL'nin tarafıma iade edilmesine, 4.12.2014 tarihinde karar verildi.

Bu karara rağmen bugüne kadar hala bir ödeme yapılmadı. Benimle beraber çevremdeki birkaç kişinin durumu da böyledir. Mağduriyetimizin giderilmesi için ne yapmamız veya nerelere başvurulması gerekmektedir? Şimdiden çok teşekkür ederiz."

Bu konuda Ziraat Bankası yetkilileri eğer bir bilgilendirmede bulunurlarsa biz de okuyucularımızla ve kamuoyuyla paylaşırız.

Tüketici Haklarımızdan Sipariş Edilmeyen Mal Ve Hizmetler

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 7: Sipariş edilmeyen malların gönderilmesi ya da hizmetlerin sunulması durumunda, tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri sürülemez.

Tüketicinin sessiz kalması ya da mal veya hizmeti kullanmış olması, sözleşmenin kurulmasına yönelik kabul beyanı olarak yorumlanamaz.

Tüketicinin malı geri göndermek veya muhafaza etmek gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Bu bağlamda kişinin sipariş etmediği bir malın ödemesi, muhafazası, geri gönderilmesi gibi bir sorumluluğu bulunmamakla birlikte, kullanması halinde bile bir ücret ödemesi gerekmemektedir.

İBB Zabıta Daire Başkanlığımız konuyla ilgili halkımızdan gelecek talep ve şikayetleriniz 7/24 hizmetinizdeyiz.

Unutmayalım ki aramadığımız her hak cebimizden giden maddi kayıptır.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı/Tüketici Hakları Zabıta Amirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber