CHP'nin İzmir listesine paralel darbe

Askeri Casusluk Soruşturması'nda sık sık kumpas kurulduğunu söyleyen Atilla Sertel'in CHP İzmir Milletvekilliği adaylığının düşmesinin arkasından paralel yapı çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Nisan 2015 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin İzmir listesine paralel darbe

CHP'de aday krizinin arkasında paralel yapı çıktı. Partide büyük destek alan Atilla Sertel'in milletvekili adaylığı partili bazı isimlerin itirazları üzerine YSK tarafından düşürülünce yerine paralel yapıya her fırsatta övgüler yağdıran CHP İzmir Eski İl Başkanı Ali Engin getirilmişti. CHP'de örgüte isyan ettiren bu durum partide paralel yapının etkinliğini gözler önüne serdi. Listede 8'inci sırada yer alan ve kazanma ihtimali bulunmayan Ali Engin'in imdadına paralel yapı destekçileri yetişti. Sertel'in adaylığının iptaliyle Ali Engin'e vekillik yolu adeta altın tepside sunuldu.

SAVAŞ AÇMIŞTI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel, Ergenekon davalarında Silivri Cezaevi'nde yatan meslektaşlarına verdiği destek ve paralel yapıya karşı açtığı savaşla biliniyordu. Devleti ele geçirmek isteyen paralel yapıyı öven bir ismin kumpasla seçilebilecek yerden aday gösterilmesi CHP'ye oy veren İzmirlileri de şoke etti.

Paralel yapıyı övmüştü

Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesine konuşan Ali Engin, şu methiyeleri dizmişti: "Hizmet Hareketi'ni de kutluyorum. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber