5 günlük haritalı hava tahmini

Hava sıcaklığının; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2015 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde; İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, bu bölgelerin yükseklerinde ( ve üzeri) orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber