Sertel: Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz

CHP İzmir milletvekili adaylığı YSK tarafından iptal edilen Atilla Sertel, ön seçimde 13 bine yakın oy aldığını, milletvekilliği adaylığının hakkı olduğunu belirterek "Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2015 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sertel: Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz

Atilla Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilliği adaylığının iptal edilmesinin ardından avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğunu anımsattı.

YSK'nın kendisini kamu görevlisi yaptığını savunan Sertel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ben asla kamu görevlisi değilim. Olsaydım bunu açıklıkla kabul ederdim. Basın İlan Kurumundan gelen ve Anayasa Mahkemesine sunduğumuz yazıda da açıkça görülüyor ki benim kamu görevlisi olmam söz konusu değil. O halde benim milletvekilliği hakkım gaspedilmiş demektir. Benim bu hakkım gaspedilirse gerçekten insan hak ve özgürlükleri gaspedilmiş olacaktır. Eğer bu ülkede gerçekten demokrasi varsa Atilla Sertel'in milletvekilliği hakkı iade edilmelidir. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Ön seçime girdim. 13 bine yakın oy aldım. 13 bin insanın emeği var benim arkamda. Bu süreçte 15-16 bin kilometre yol yaptım. Halkın seçtiği bir milletvekili adayıyım. Milletvekilliği benim hakkımdır."

Bu arada, Sertel'e destek için yarın Anayasa Mahkemesi önünde yaklaşık 100 kişinin nöbet tutacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber