İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Soru hazırlayan öğretmene, 27 saat ek ders ücreti verilecek

MEB, 2006 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararında değişikliğe gitti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2015 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soru hazırlayan öğretmene, 27 saat ek ders ücreti verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın 16. maddesinde, 24 Nisan itibariyle değişiklik yapıldı. Tıklayın.

Kararın 16. maddesinin 3. fıkrasının eski hali şu şekildedir:

"Madde 16- Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller
(3) Bakan veya yetkili kıldığı makam tarafından branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) olan öğretmenler arasından Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, her yıl yeniden onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi veya görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez."

24 Nisan'daki değişiklik sonrasında fıkranın yeni hali şu şekilde olmuştur:

"Madde 16- Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller
(3) Bakan veya yetkili kıldığı makam tarafından Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) alan öğretmenleri arasından Bakanlık Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile alanlarına bakılmaksızın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde soru hazırlamak ve değerlendirme yapmak üzere geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, her yıl yeniden onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi veya görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez."

NELER DEĞİŞTİ?

1- Daha önce sadece Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığına geçici olarak görevlendirilen Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) öğretmenleri, 27 saat ek ders görevi yapmış sayılıyordu.

2- Yeni değişiklikle, bu iki branştan olup da, aşağıdaki 2 Genel müdürlüğe geçici olarak görevlendirilenler de, 27 saat ek ders ücretinden yararlanacak.
- Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü,
- Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü...

3- Ayrıca branş sınırlaması olmaksızın, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde soru hazırlamak ve değerlendirme yapmak üzere geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler de 27 saat ek ders görevi yapmış sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber