Finansal eğitimle milyarlık tasarruf

Visa Europe Türkiye'nin, finansal okuryazarlığı artırmak için üyesi 22 bankanın desteği, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında başlattığı Paramı Yönetebiliyorum projesi 6'ncı yılına girdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2015 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Finansal eğitimle milyarlık tasarruf

Kadife Şahin

Paramı Yönetebiliyorum projesi ile Türkiye genelinde gençlere bütçe yapabilme, finansal kavramları anlama ve hayatları boyunca karşılarına çıkacak olan finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanma becerisi kazandırmak üzere eğitimler veriliyor.

Cari açığa yarar

Paramı Yönetebiliyorum Programı için yapılan 5 yıllık ekonomik katkı analizi sonucunda tasarrufa ilişkin çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini belirten Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, şöyle konuştu:

"Eğitimlerimize katılan 110 bin gencin, 5 yılın sonunda toplam 70 milyon TL ek tasarruf yapmış olduğunu öngörüyoruz. Paramı Yönetebiliyorum projemizle verdiğimiz finansal okuryazarlık eğitimlerini Türkiye'deki gençlerimizin tamamına ulaştırabilsek, ülkemizin tasarruf tutarının yılda 11 milyar TL artabileceğini hesaplıyoruz. Bu, Türkiye'nin cari açığının yüzde 10'unu karşılayabilecek önemli bir rakam."

Tezel, Türkiye'nin finansal okuryazarlıkta parlak olmadığını ve gençlerin %71'inde bütçe yapma alışkanlığının bulunmadığını söyledi. Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Program Yöneticisi Hansın Doğan projesinin sahada başarılı sonuçlar yarattığını belirttiler.

110 bin gence eğitim verildi

Bugüne kadar 110 bin gence eğitim verdiklerini belirten Merve Tezel, "1 milyondan fazla kişi eğitimlerimizden dolaylı olarak etkilendi. Projemizle önceki 4 yılda eriştiğimiz rakama, geçen sene bir yılda ulaştık ve projenin erişimini iki katına çıkardık. Projemiz erişim açısından eşik atladı ve ülke ölçeğinde anlamlı hale geldi" dedi.

Bu projeyle, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmanın yanı sıra, bu alandaki ulusal politikaları etkilemeyi ve finansal okuryazarlığın müfredata dahil edilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten Tezel, projenin uzun soluklu bir maraton olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber