Aile Bakanlığında ders görevi esaslarında değişiklik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslarını tümüyle değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2015 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığında ders görevi esaslarında değişiklik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, mülga olmuş ders ve ek ders saatlerine ilişkin 5 Bakanlar Kurulu Kararını kaldırarak yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı yayımladı. Tıklayınız.

Yeni düzenlemede yapılan değişiklikler şu şekildedir:

1- Daha önceki düzenlemede yer alan meslek elemanı tanımı yeni Esaslarda yer almadı. Bunun yerine Eğitim Görevlisi adı altında yeni bir tanıma yer verildi.

Eğitim görevlisinde, en az lise mezunu olma şartı aranacak. Ayrıca, Eğitim programlarında yer alan konularda gerekli bilgi, beceri ve öğretme yeteneği ile bu alanda öğretici belgesine sahip olması istenecek.

Üniversitelerden sadece öğretim üyeleri ile öğretim görevlisine görev verilebilecek.

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından görevlendirilen personelin, öğretmenlik formasyonuna sahip olması şartı aranacak.

2- Ders niteliğinde egzersiz görevi yapmış olma hakkı sadece öğretmenlere tanındı. Buna göre; Bakanlık taşra teşkilatında görev yapan öğretmenlerin; eğitim, öğretim, planlama, rehberlik, araştırma-geliştirme ve benzeri görevlerinden haftada (15) saati, bu görevlerini fiilen yerine getirdikleri sürece "Ders niteliğinde egzersiz görevi" sayılır ve karşılığında ek ders ücreti ödenir. Bu ücret, nöbet izni hariç her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez. Nöbet izni hariç düzenlemesi yeni geldi.

3- Ücretle okutulacak ders saati sayısında artış yapıldı. Örneğin daha önce kurumdaki bir personele, 8 saate kadar ek ders görevi verilebiliyorken, 10 saate çıkarıldı. Resmi görevi bulunmayanlara daha önce 30 saate kadar ek ders görevi verilebiliyordu, 35 saate çıkarıldı. Bu konudaki detay bilgi Esasların 7. maddesinde yer almaktadır. Tıklayınız.

4- Esaslarda belirtilen nitelikleri taşıyanlardan Esaslar kapsamında kendilerine ek ders görevi verilecekler; Bakan veya yetkilendireceği ilgili makam onayı ile tespit edilir. Alınacak onayda eğitim görevlilerinin adları ve unvanları, girecekleri ek ders ve saat sayısı belirtilir.

Yürürlükten kaldırılan SHÇEK Ders Saatleri Esasları için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber