Paralelci polisleri tahliyeye çalışan hakime HSYK takibi

Paralel Yapı soruşturmalarından tutuklu polislerin avukatlarının yetkisiz olduğu halde, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik'e yaptıkları toplu tahliye başvurusuna Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) her an müdahale etmesi bekleniyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Nisan 2015 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralelci polisleri tahliyeye çalışan hakime HSYK takibi

Kemal Gümüş

Yapılan başvuruları kabul ettikten sonra Sulh Ceza Hakimlikler'ine bir yazı yazarak görüşlerini soran Hakim Metin Özçelik, hem savcılardan hem de Sulh Ceza Hakimleri'nden yetkisi olmadığı yönünde cevap aldı.

Dilekçeleri devret uyarısı

Buna rağmen paralel yapı avukatların dilekçeleri üzerindeki çalışmalarına devam eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özçelik, Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Mühkemesi Hakimliği'nin dilekçeleri kendisine devretmesi yönündeki uyarısını da dikkate almadı. Yetkisiz olduğu Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Adliyesi'ne gönderilen bir yazı ile tescilli olan Hakim Metin Özçelik'in polisleri tahliye etmek üzere çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Her an yetkisi alınabilir

Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan ve Özel Yetkili eski İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan Metin Özçelik'e HSYK'nın daha fazla seyirci kalmaması bekleniyor. HSYK 1. Dairesi'nin her an Metin Özçelik'in yetkisini elinden alabileceği konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber