Obezite, dünyanın bir numaralı sorunu

Kargulu, ''Obezite, dünyanın bir numaralı sorunu. Dolayısıyla bu yönde zayıflamaya ihtiyacı olan çok sayıda kişi var. Ancak zayıflamak o kadar değersiz algılanıyor ki, hiç kimse zayıflamanın, hayatının geri kalanını değiştirecek öncelikte olduğunun bilincinde değil" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2015 17:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Obezite, dünyanın bir numaralı sorunu

Obeziteyle mücadele eden 50 kişi, Obezite İle Mücadele Derneği ve Halil Kurgulu Performans işbirliğiyle gerçekleştirilen bir yıllık eğitim sayesinde toplam 1280 kilo verdi.

Hayatlarının büyük bölümünü kilolu sürdüren katılımcılar, fiziksel aktivitenin yanı sıra, zihinsel gelişimlerini de çok yönlü destekleyen takip-kontrol sistemi, güçlü motivasyon ve alışkanlık değişimi sağlayan eğitimlerle sağlığına kavuştu.

Obezite İle Mücadele Derneği ve Halil Kurgulu Performans tarafından yürütülen "Gelişerek Değişim" eğitimine farklı yıllarda katılarak kilo veren 50 kişi, Bahçeşehir Üniversitesi Şişli Kampüsü'nde bir araya geldi. Burada birbirleriyle ilk kez tanışan katılımcılar, obeziteyle mücadele ve kilo verme sürecinde yaşadıkları tecrübeleri birbirlerine aktardı.

Aynı zamanda milli sporcu olan Dernek Başkanı Halil Kargulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dünyanın en hızlı zayıflayan insanı'' olarak literatüre geçtiğini ve yaklaşık 5 yıldır "Gelişerek Değişim" eğitimleri verdiğini anlattı.

İnsanların zayıflamak için öncelikle sağlıklı ve dengeli düşünmeyi öğrenmesi gerektiğini belirten Kargulu, bu şekilde düşünemeyen birinin, sağlıklı ve dengeli beslenemeyeceğini söyledi.

İstanbul ve çevresinden eğitime katılan 50 kişinin bugünkü etkinlikte ilk kez bir araya geldiğini aktaran Kargulu, katılımcıların farklı tarihlerde toplam 1280 kilo verdiğini belirtti.

Kargulu, ''Obezite, dünyanın bir numaralı sorunu. Dolayısıyla bu yönde zayıflamaya ihtiyacı olan çok sayıda kişi var. Ancak zayıflamak o kadar değersiz algılanıyor ki, hiç kimse zayıflamanın, hayatının geri kalanını değiştirecek öncelikte olduğunun bilincinde değil" dedi.

''Gelişerek Değişim'' eğitimi kapsamında kilo vermek isteyen kişileri, fiziksel aktivitenin yanı sıra zihinsel gelişimlerini çok yönlü destekleyerek, takip-kontrol sistemi, güçlü motivasyon ve alışkanlık değişimi sağlayan eğitimlerle zayıflattıklarını ifade eden Kargulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Katılımcılardan bazıları 50, bazıları ise 60, 70 kilogram verdi. Burada esas mesele sürekliliğin sağlanması. Katılımcılarda bir yıla yakın sürede, zihin değişimi sağlayıp, sürekliliği yakalayarak kilo verme konusunda başarı elde ettik. Geri kalan her sistemde insan bir şartlanma içerisinde 5, 10, 20 kilo verebiliyor. Ama şartlanma bittiği andan itibaren o kilolar geri alınıyor. Biz burada kiloların geri alınmaması için çabalıyoruz. Katılımcılara, kendi inisiyatifleriyle gittikleri yolda, kendilerini bulma süreçlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii bu da insanları ideal kilolarına getiren bir süreç."

Kargulu, eğitimlerinin hem bireysel hem de internet ortamında gerçekleştiğini ve sınırlı sayıda yatılı kamp programı uyguladıklarını kaydetti.

- "Bambaşka bir insan oldum"

"Gelişerek Değişim" eğitimine katılarak zayıflayan Ebru Çağırankaya, işitme cihazı uzmanlığı yaptığını ve hayatı boyunca kilolu biri olduğunu ifade etti.

Kiloları nedeniyle psikolojik olarak büyük sorunlar yaşadığını anlatan Çağırankaya, estetik cerrahi haricinde hemen hemen her yolu denediğini aktardı.

Çağırankaya, eğitime başlamadan önce 138 kilo olduğunu ve bir yılda 70 kilo verdiğini belirterek, ''Hayatımda çok büyük değişiklik oldu. Bambaşka bir insan oldum. Bu değişim karşısında yakın çevrem beni gördüğü zaman tanıyamıyor. Çünkü insanlar bu kadar kısa sürede hızlı bir sonuç almaya alışık değil" şeklinde konuştu.

Hatay'da yaşayan çocuk gelişimi uzmanı Reyhan Basık, kilonun hayatını zindana çevirdiğini ve kilo vermenin kendisi için yeniden doğuş öyküsü olduğunu söyledi. Basık, eğitimler sayesinde bir yılda 100 kilodan 65 kilograma düştüğünü belirtti.

Eczacı Gökçe Boz da kilo verme konusunda umudunu yitirmeye başladığı bir dönemde bu eğitime katıldığını söyledi. Bu süreçte hayatının adeta değiştiğini, çevresindeki insanların kendisini tanıyamadığını anlatan Boz, keyif alarak 53 kilogram verdiğini belirtti.

Etkinlik sonunda katılımcılar, ellerine aldıkları 10'ar kiloyu temsil eden balonları patlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber