Hematolojik kanser türlerinde aşı tedavisi

Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer: "Aşı tedavisinin bu yıl Türkiye'deki hastalarda da uygulanması için gerekli protokoller hazırlandı. Şu anda 4 Türk doktor, ABD'de aşı tedavisi hakkında eğitim alıyor. Hedefimiz, bu yıl Türkiye'deki hastalarımızda aşı tedavisini uygulamak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2015 19:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Hematolojik kanser türlerinde aşı tedavisi

Amerika'da, hematolojik kanser türlerinde başarı sağlayan aşı tedavisinin bu yıl Türkiye'deki hastalarda da uygulanması için gerekli protokollerin hazırlandığı bildirildi.

Hematoloji Uzmanlık Derneği ile ABD'de bulunan MD Anderson Kanser Merkezi'nin düzenlediği, "2. Avrasya Hematoloji Zirvesi", Hilton Otel'de gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, zirvenin açılışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin hastalıkla ilgili ilaçları ilk kez deneyip onayladıktan sonra kullanıma sunduğunu belirterek, zirvede hastalıkla ilgili son gelişmeleri, lösemi ve lenfoma kanserlerinde yeni tedavi yöntemlerini tartıştıklarını ifade etti.

Türkiye'de bu kanser türleriyle mücadelede uygulayabilecekleri son yöntemleri ele aldıklarını anlatan Dinçer, bu kanser türünün tedavisinde bilimsel açıdan dünyanın sayılı merkezlerinden biriyle ortak çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Lösemi olarak bilinen kan kanseri tedavisinde ABD'de uygulanan aşı yönteminde çok önemli başarılar yakalandığını vurgulayan Dinçer, şöyle devam etti:

"Kanserden, lenfomadan ölüm kalmayacak gibi görünüyor. Bazı kanser türlerinde yüzde 90'ların üzerinde başarı elde edilmiş durumda. Aşı tedavisinin bu yıl Türkiye'deki hastalarda da uygulanması için gerekli protokoller hazırlandı. Şu anda 4 Türk doktor, ABD'de aşı tedavisi hakkında eğitim alıyor. Hedefimiz, bu yıl Türkiye'deki hastalarımızda aşı tedavisini uygulamak."

Zirveye, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, İngiltere, Amerika ve İran'dan bilim adamları katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber