Doğu Anadolu'ya 21 milyarlık yatırım

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Nisan 2015 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Anadolu'ya 21 milyarlık yatırım

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan DAP Eylem Planı (2014-2018) ile bölgenin mevcut sorunlarının çözülmesi, illerin altyapısının daha modern ve yaşanabilir hale getirilmesi, bölgede ekonomik kalkınma ile sosyal gelişmenin hızlandırılması hedefleniyor.


ALTYAPIYA 10.4 MİLYAR TL

Yatırımların 10 milyar 381 milyon lirasının altyapı, kentleşme ve çevre koruma alanında gerçekleştirilmesi planlandı. Eylem Planı kapsamında gıda ve tarım sektörlerinde verimlilik ve katma değerin artırılması başlıca hedefler arasında yer alıyor. Eylem Planı dönemi sonuna kadar, bölgede yaklaşık 1 milyon hektar arazide toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları tamamlanacak.


10 BİN İŞLETMEYE DESTEK

Bölgedeki sanayi ve hizmetler sektörlerinin güçlendirilmesi de öncelikler arasında yer alacak. Bu kapsamda, bölgede yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) tamamlanacak. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü noktasında bölgede yaklaşık 10 bin işletmeye destek sağlanacak. Kalkınma Bakanı Çetin Şaman, DAP Eylem Planı'nın, bölgede ekonomik büyümeye, istihdam artışına, sosyal gelişmeye vesile olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber