TRT'den bütün şehirlere bir Kent Radyo

Ankara, İzmir ve İstanbul'da yayın yapan TRT Kent Radyo, diğer illerde de kurulacak. Kent Radyo, hızla değişen şehir hayatının yayıncılıktaki yankısı olarak büyük beğeni topluyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Nisan 2015 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT'den bütün şehirlere bir Kent Radyo

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, yılbaşından bu yana Ankara'da 105.6 frekansından yayın yapan Kent Radyo'nun diğer illerde de kurulabileceğini söyledi. Şenol Göka, TRT Radyovizyon Dergisi'ne verdiği röportajda, değişen sosyolojik yapı ile birlikte büyükşehirlerde değişik yaşam biçimlerinin gözlendiğini, Kent Radyosu ihtiyacının da bundan doğduğuna dikkat çekti.

Göka, son zamanlarda büyük kentlerde oluşturulan uydu-kentlerde, insanların birbirleri ile daha az karşılaştıklarını, ancak Kent Radyo'nun onların bu yalnızlıklarını giderdiğini anlattı. Kent Radyo ile ilgili bilgiler veren Göka "Kente dönük bir yayın yapalım, yalnız o kente has bir şey olsun istedik. Radyonun o dost tarafı, insanlara yakın gelen tarafı, onlara kendilerini yalnız hissetmediği gibi kanaat önderi olarak da vazifesini üstlensin. Onun için de kentlere özel radyo yayıncılığı başlattık" diye konuştu.

İhtiyaç duyulan her ilde açacağız

Ankara'da büyük rağbet görerek dinlenen radyonun İstanbul ve İzmir'de de faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Şenol Göka, gerek olması durumda bu radyoların diğer illerde yaygınlaştırılacağını söyledi. TRT Genel Müdürü Göka, kurumun Asya-Pasifik Yayın Birliği ya da Avrupa Yayın Birliği gibi kurumlarda daha aktif rol almasının gereğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber