Turist olarak gezmeye geldiği beldeye okul yaptırıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turist olarak gezmeye geldiği Nevşehir'in Uçhisar beldesindeki okul ihtiyacını öğrenen hayırsever işadamı Haydar Çankaya, turistik beldeye 14 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.

Aslen Erzincanlı olan Haydar Çankaya isimli hayırsever iş adamı, Nevşehir'in Uçhisar beldesine 14 derslikli okul yaptırmak için Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu ile birlikte protokol imzaladı.

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, makamında gerçekleştirilen protokol töreninde yaptığı konuşmada, aslen Erzincanlı olmasına rağmen Nevşehir'e okul yaptırma taahhüdünde bulunan hayırsever işadamı Haydar Çankaya'nın bu girişiminin kendilerine mutluluk verdiğini bildirdi. Haydar Çankaya ise yurdun dört bir tarafına okul yaptırarak eğitime destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

5 yıl önce gelip gezdiği Nevşehir'in Uçhisar beldesinde ilköğretim okulu ihtiyacının kendisine iletildiğini ve o zaman beldeye 14 derslikli bir okul yaptırma kararı aldığını belirten Çankaya, ''ülkemizin eğitime yönelik yatırımlara ihtiyacının bulunduğunu biliyoruz. 5 yıl önce gelip gezdiğim ve hayran kaldığım, aynı zamanda bölgenin en lüks butik otelinin inşaatını da başlattığımız Uçhisar beldesine bu okulun yapılacak olması aileme de büyük mutluluk veriyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber