Refahder'den '2010 KPSS iptal edilsin' isteği

Refah ve Adalet Derneği Genel Başkanı Elbay: - "2010 KPSS derhal iptal edilmelidir. 2010 KPSS'de yaşanan haksızlık derhal giderilerek hak ve adaletin gereği yerine getirilmelidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2015 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Refahder'den '2010 KPSS iptal edilsin' isteği

Refah ve Adalet Derneği (Refahder) Genel Başkanı Vahdettin Elbay, 2010 KPSS'nin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "2010 KPSS'de yaşanan haksızlık derhal giderilerek hak ve adaletin gereği yerine getirilmelidir" ifadesini kullandı.

Refah ve Adalet Derneğince, Memur-Sen Genel Merkezi'nde, Türkiye'deki mülteciler sorunu ile ilgili ortak bir çözüm planı için "Ensar Muhacir Kardeşliği Perspektifinde Mülteci Sorunu" konulu konferans düzenlendi.

Dernek Genel Başkanı Vahdettin Elbay, konferansın açılışındaki konuşmasında, Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye'de 2 milyon dolayında mülteci bulunduğunu, bugüne kadar 5 milyar dolardan fazla para harcandığını ancak bunun bile yetersiz kaldığını vurguladı.

Başta Suriye olmak üzere Afrika, Afganistan, İran, Irak gibi bölgelerden her gün yüzlerce kişinin Türkiye'ye göç ettiğine dikkati çeken Elbay, "Çok büyük bir kriz ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

"Türkiye'ye gelen muhacir kardeşlerimize maddi, manevi yardım için toplumun bütün kesimlerinin seferber olması gerektiğini" vurgulayan Elbay, "Unutmayalım, bugün ensar olan bizler bir gün muhacir olabiliriz" dedi.

2010 KPSS usulsüzlüklerinin de bir mağduriyet doğurduğuna işaret eden Elbay, şunları kaydetti:

"Bu usulsüzlükler, devlete paralel bir yapı tarafından bürokrasinin çeşitli kademelerine sızarak devlet içinde devlet kurma girişimlerine, yasa dışı telefon dinlemelerine, hukuk sistemine vurulan darbedir. Tüm bu illegal yapılanmalar ve girişimler neticesinde vatandaşlarımızın hakkına, hukukuna saldırıda bulunulmuş ve birçok mağduriyetlerin oluşmasına sebep olunmuştur. Her kim ve her ne sebeple olursa olsun vatandaşlarımızın mağduriyetlerine yol açan tüm bu illegal yapılanmaları ve girişimleri şiddetle kınıyoruz. 2010 KPSS derhal iptal edilmelidir. 2010 KPSS'de yaşanan haksızlık derhal giderilerek hak ve adaletin gereği yerine getirilmelidir."

"Suriyeli vatandaşları Medine'ye göç eden muhacirlere benzetebiliriz"

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu da konferansında, hicretin, zorunlu bir göç olduğuna işaret etti.

Türkiye'deki mültecilerin de canlarını kurtarmak için mecburi göç ettiklerine değinen Çapcıoğlu, "Suriye'de de can tehlikesi var. Onları da Medine'ye göç eden muhacirlere benzetebiliriz. Sevgili Peygamberimizin yaptığını yapmak zorundayız. Dünya ne derse dersin kardeşliğimizi gösterip onlara kucak açmak, bu zor günlerde birlikte beraberce imkanlarımızı paylaşmak durumundayız" diye konuştu.

Türkiye'nin de güvenli bir coğrafyada bulunmadığına, asırlardır bu bölgede iki büyük dünya savaşının yaşandığına dikkati çeken Çapcıoğlu, "Ensar olmazsak korkarım ki yarın biz de muhacir olabiliriz. Eğer Peygamberimizin ahlakı bugün yeryüzünde hakim olmaya devam etse, bugün biz ne Irak'ı ne Suriye'yi ne Yemen'i, ne Mısır'ı, ne Filistin'i ne de dünyanın başka yerlerindeki mezalimleri konuşuruz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında 1915 olaylarına da değinen Çapcıoğlu, "Ermeni meselesinde bugün Azerbaycan'da Hocalı'da yapılan soykırımı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Azerbaycan'da hala Ermeniler yaşıyor buna rağmen. Ama merak ediyorum; Ermenistan'da Azeri Türk'ü kaç kişi var? Olduğunu zannetmiyorum. Türkiye'de Ermeniler hala rahat bir şekilde hayatını sürdürüyor. Niye? Çünkü hala biz insana insan olduğu için değer vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber