Eroğlu: İlaçta muazzam bir soygun vardı

İlaç sektöründe de benzer bir durumun yaşandığına işaret eden Veysel Eroğlu, şöyle devam etti: "İlaçta muazzam bir soygun vardı. Kılıçdaroğlu bol keseden vaatlerinin hesabını yapacağına bunun hesabını versin.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2015 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: İlaçta muazzam bir soygun vardı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 10 yıl sonra dünyadaki en büyük sektörün temiz ve güvenilir bir gıda sektörü olacağını, İzmir'i de dünyaya gıda üreten bir şehir haline getireceklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, koalisyon hükümetlerinde Türkiye'nin geriye gittiğini söyledi.

Koalisyon dönemlerinde hedef bulunmadığını belirten Veysel Eroğlu, "Koalisyonda, 'Bugünü nasıl geçiririz, bu ay maaşları nasıl öderiz, kime ne selam çakıp oradan borç alırız' düşüncesi vardı. O dönemlerde bazı anlaşmazlıklar ve bazı pazarlıklar olurdu. Herkes kendi tuttuğu mevzileri kurtarma kaygısındaydı" diye konuştu.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bazı şeylerin değiştiğine işaret eden Eroğlu, "Bizim 12 yıllık iktidarımızda bu kaygılar olmadan hizmet ürettik. Faiz lobisinin ve ilaç lobisinin yolunu kestik, milletten aldığımızı millete aktardık. Sizin emeğinizle ödediğiniz vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Faiz lobisi Türkiye'yi öyle sarmıştı ki 9 ay gibi kısa süreli hazine garantili borç senedi, devlete yüzde 63 faizle satılıyordu" dedi.

İlaç sektöründe de benzer bir durumun yaşandığına işaret eden Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

"İlaçta muazzam bir soygun vardı. Kılıçdaroğlu bol keseden vaatlerinin hesabını yapacağına bunun hesabını versin. 2002 yılından önce bir eczaneye gittiğinizde bir antibiyotik 63 liraydı, şimdi ise sadece 9 lira civarında. Bu paralar milletin cebinden gidiyordu, yatırıma bir şey kalmıyordu."

Eroğlu, konuşmasının ardından AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı yeni binasının açılışını yaptı.

- "İzmir'i dünyanın incisi haline getireceğiz"

Daha sonra partisinin Bayraklı İlçe Başkanlığına geçen Veysel Eroğlu, buradaki konuşmasında da İzmir'den milletvekili adayı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"İzmir'den aday olmak bana göre ibadettir" diyen Eroğlu, yeni dönemde İzmir'i büyüteceklerini ve dünyanın incisi bir şehir haline getireceklerini ifade etti.

Eroğlu, İzmir'i dünyaya gıda üreten bir şehir yapmak istediklerini belirterek, "10 yıl sonra dünyadaki en büyük sektör enerji sektörü değil, temiz ve güvenilir gıda sektörü olacak. Biz İzmir'i buna hazırlıyoruz. Bunun için Kınık ve Ödemiş ovalarını sulamaya açtık. İzmir gıda üreten ve ihraç eden bir şehir olacak" dedi.

Eroğlu, konuşmasının ardından AK Parti Bayraklı Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yaptı.

- İl Başkanı Delican'a ziyaret

Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Göztepe'nin PTT 1. Lig'e çıkmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eroğlu, "Karşıyaka da bizim takımımız. İzmir'e geldiğimizde rüzgarımız bile yetti" dedi.

Eserler tesis etmek için çalıştıklarını ve AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde İzmir'den 1. parti olarak çıkacağını bildiren Eroğlu, kentte turizm ve diğer alanlardaki potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirtti.

İzmir'in belediyecilik hizmetine susadığını anlatan Eroğlu, 2019 yerel seçimlerinde de AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesini kazanacağını iddia etti.

Bakan Veysel Eroğlu, Selçuk'ta AK Parti belediyeciliğinin bir örneğinin sergilendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber