YÖK'ten ÖSS hamlesi

Haber Giriş : 11 Ağustos 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, AB ve Batı ülkelerindeki üniversitelerde okuyacak öğrenciler için 'ÖSS'ye girme' şartını kaldırdı

Türbanlı ve imam hatip liseli öğrencilerin tercihi nedeniyle Avrupa ve Amerika'daki üniversitelere denklik bile vermeyen YÖK herkesi şaşırtan bir hamle yaptı. YÖK, denklik konusunda önemli bir karar alarak ABD, AB ve Batı ülkelerindeki üniversitelerde kendi imkanlarıyla okuyacak öğrenciler için 'ÖSS'ye girme' şartını kaldırdı.

Bugüne kadar yurtdışında kendi imkanlarıyla okuyacak öğrencilerde 'ÖSS'ye girme ve ön lisans programları için 160, lisans programları için de 185 puan alma' şartı arayan YÖK, bu ülkelerdeki 'YÖK'ün tanıdığı üniversiteler ve programlar olması şartıyla 'artık öğrencilerden bu şartları istemeyecek. Bu ülkelerdeki üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler okuyacakları bölümün YÖK tarafından tanınıp tanınmadığını YÖK Denklik Birimi'ne yazılı olarak sorarak öğrenebilecek.

YÖK'ün ÖSS'ye girme şartını kaldırdığı ülkeler şöyle: Amerika Birleşik Devletleri, Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada, Avrupa Birliği'ne üye ve aday olan ülkeler ile Avrupa ekonomik alanına üye olan izlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre. YÖK'ün bu kararı yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte halen okuyan ve mezun olan öğrenciler için de geçerli olacak. YÖK Başkan Vekili Aybar Ertepınar, "Bu kolaylığın Türkiye'deki üniversitelere bir sıçrama tahtası olarak kullanılmasını da engelleyeceğiz." dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber