Kulak temizliği deyip geçmeyin

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Selahattin Türkoğlu, kulak içi temizliğinin mutlaka uzman hekim tarafından yapılması gerektiğini belirterek, aksi halde kulakta sağırlığa kadar gidecek hasarlara yol açılabileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kulak temizliği deyip geçmeyin

Adana Batıkent Cerrahi Tıp Merkezi'nin 44 yıllık hekimlerinden KBB Uzmanı Selahattin Türkoğlu, kulak temizliği hakkında bilinmesi gerekenlerin toplumun büyük bir kesimi tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek, özellikle kulak içi temizliğinde yapılan hatalara dikkat çekti.

Normal kulak temizliğinin, kulağın sadece giriş kısmındaki kirin temizlenmesiyle gerçekleştirilebileceğini belirterek, bunun dışında yapılacak her türlü iç temizliğin kulağa zarar verebileceğini, temizliğin bu nedenle mutlaka bir uzman tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Türkoğlu, kulak çöpünün kulağın iç kısmında kullanılmasının da yanlış olduğunda dikkat çekerek, "Mutlaka kulak temizliği mutlaka yapılmalı. Ancak bunu yapanlar sadece kulağın dış kısmındaki temizliği yapabilir. Kulağın içinin kulak çöpü adı verilen cisimlerle temizlenmesi kesinlikle yanlıştır. Kulak içi temizliği uzman kontrolünde yapılmalı" diye konuştu.

"KULAK TEMİZLEME CİHAZLARINI SATIN ALMAYIN"

Yaz aylarının yaklaşmasıyla havuz ve deniz suyunun kirli kulağa kaçması sonucunda enfeksiyonların oluşabileceğini belirten Türkoğlu, televizyonlarda reklamı yapılan kulak temizleme cihazlarının ise kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söyledi. Türkoğlu; "Bu tip cihazların tamamına yakını çok az çekim gücüne sahip olduğu için Vatandaşlarımız Tarafından alındıktan sonra maalesef kullanılamıyor. Zaten kulak içi temizliği bir uzman gözetiminde yapılmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber