Erdoğan'dan KKTC Cumhurbaşkanı'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan KKTC Cumhurbaşkanı'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gitmeden yaptığı açıklamaların hedefinde "Kıbrıs yavru vatan değil" diyen, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı vardı.

Erdoğan Akıncı'yı kastederek "Ağzından çıkanı kulağı duyması lazım" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ifadeler bir sıcaklığın gereğidir. Sayın Akıncı şu anda Kuzey Kıbrıs halkı tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Yazılı mesajımı gönderdim, arkadaşlarıma telefonla bağlamalarını söyledim. Kendisini telefonla tebrik edeceğim.

"İki kardeş ülkeyiz" dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. KKTC Cumhurbaşkanı'nın ağzından çıkanı kulağı duyması lazım. Türkiye, Kuzey Kıbrıs'a niye, niçin sahipleniyor. Kardeş olarak bir çalışmanın bile şüphesiz şartları vardır. Yavru vatan olarak çalışmanın bir bedeli vardır. Bu ülke Kuzey Kıbrıs'ta bedel ödemiştir, bedel ödemeye devam etmektedir. Şehitler vermiştir. Sadece kuru kuruya kardeşlikle bu olmuyor. Uluslararası camiada kuzey Kıbrıs kavgasını veren kim?

Acaba Sayın Akıncı bu kavgayı tek başına vereceğini mi sanıyor, böyle bir şey mi var. Onların baktığı açıdan biz Kıbrıs'a bakamayız.

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a bakışı, evet yavru vatandır. Bundan sonra da yavru vatan olarak bakmaya devam edecektir. Bir ananın yavruya ilgisi alakası neyse bundan sonra o ananın yavruya ilgisi devam edecektir. Kendi bunu ifade edebilir, bu şekilde ifade etmesini hoşgörüyle karşılarım ama burada hassas olmak lazım, dikkatli olmak lazım diye düşünürüm. Sonra bunlardan safrazlar edebilirler, yazık olur.

AKINCI NE DEMİŞTİ

KKTC'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Türkiye anavatan, Kıbrıs da yavru vatan değil. Türkiye ve Kıbrıs kardeşi iki ayrı devlettir" demişti.


Akıncı'dan Erdoğan'a jet yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sert eleştirileri sırasında bir TV kanalında canlı yayında olan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anında yanıt verdi.

Akıncı, Erdoğan'ın "Ağzından çıkanı kulağı duyması lazım. Onların baktığı açıdan Kıbrıs'a bakamayız. KKTC yavru vatandır. Bir ananın yavruya bakması aynı şekilde devam edecektir. Dikkatli olması lazım" sözlerine tepki gösterdi.

Akıncı, "Kıbrıs Türk halkı anavatan sevgisini kalbinde tutmaya devam edecektir ancak yavruluktan kurtulup emeklemenin zamanı gelmiştir" dedi.

KKTC'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs Türk toplumunu bir yavru olarak görmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Hep yavru vatan olarak görmenin doğru bir siyaset olmadığını düşünüyorum. Bu varlığımızın kişiliği ve kimliğiyle tanınmasını istiyorum" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Ankara'dan beklentilerini de şu sözlerle dile getirdi: "Ben Ankara'ya şunu söylemek istiyorum. Bizi daha ilk günde yanlış bir yere oturtmasınlar. Türkiye'nin esenliğini isteyen, Türkiye'nin güçlü olmasını, demokratik olmasını isteyen birisi var. Güney'le olan ilişkilerde Annan planı fırsatı yitirildi. Ama yeni bir dönem başladı, birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız."

SAYIN ERDOĞAN HATTAYMIŞ

- Sayın cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda hattaymış, arkadaşlar not ilettiler. Zaten programın sonuna geldik. Cumhurbaşkanı ile konuşacağım şimdi. Ona da duygularımı ileteceğim. Gereksiz hassasiyetlere gerek yok. Türkiye ile sağlıklı şekilde yürüyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber