Dünyada 5 milyar kişi temel sağlık imkanlarından yoksun

Dünya genelinde 5 milyar kişinin temel sağlık hizmetlerini alamadığı belirlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyada 5 milyar kişi temel sağlık imkanlarından yoksun

Yoksul ve orta gelirli ülkeler kategorisinde bulunan 100'den fazla ülkeyi kapsayan bir araştırma, 25 yılda sağlık alanında kaydedilen gelişmelere rağmen dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin güvenilir ve erişilebilir sağlık imkanlarından yararlanamadığını ortaya koydu.

Farklı ülkelerden 25 uzmanın bir yılı aşkın süre hastalar ve sağlık personelinden elde ettiği veriler, apandisit gibi kolayca tedavi edilebilen ve ameliyat gerektiren hastalıklar nedeniyle ya da doğum sırasında milyonlarca kişinin öldüğünü gösterdi.

Özellikle Sahraaltı Afrikası'ndaki halkın yüzde 93'ünün en temel sağlık imkanlarından yoksun olduğunu belirten uzmanlardan Andy Leather, uygun tedaviyi alamadığı için milyonlarca kişinin öldüğünü ya da hastalıkla boğuşmak zorunda kaldığını söyledi.

Halkın sağlık merkezlerine iki saatten az sürede ulaşıp ulaşamadığı, sağlık imkanlarının güvenilirliği ve maliyetinin temel alındığı araştırmaya imza atan Leather, ayrıca tedaviye erişebilmek için yoksul kalan kişilerin sayısının da giderek arttığını belirtti.

Araştırmanın sonuçları "The Lancet" dergisinde yayımlandı.

Daha önce temel sağlık imkanlarından yoksun kişi sayısının 2,5 milyar civarında olduğu tahmin ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber