Almanya'da oy kullanma tarihi belli oldu

Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay Türkiye'de gerçekleşecek olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız için Hannover Fuar alanında sandık kurulacağını, burada 8-31 Mayıs tarihleri arasında oy kullanılabilineceğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanya'da oy kullanma tarihi belli oldu

Almanya'nın Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, ülkemizde yapılacak olan 2015 Genel Seçimine ilişkin bilgi verdi. Günay, Almanya'Bakanlar Kurulu toplandının bazı bölgelerinde olduğu gibi Hannover'de de seçim sandığı kurulacağını, bu sandıkta Aşağı Saksonya, Bremen ve Saksonya-Anhalt Eyaletlerinde oy kullanma hakkı bulunan Türk vatandaşlarının oy kullanabileceklerini açıkladı. Günay, seçim sandığının 8 Mayıs'ta Hannover fuar alanındaki 21 numaralı Halle'de kurulacağını ve 31 Mayıs'a kadar açık kalacağını duyurdu. Başkonsolos Günay, "Vatandaşlarımız, Hannover fuar alanı'nda 21 numaralı salonda (Halle 21, Eingang West 3) 8-31 Mayıs 2015 tarihlerinde, hafta sonları ve tatil günleri de dahil kesintisiz olarak, 10:00 - 19:00 saatleri arasında oy kullanabileceklerdir" dedi.

RANDEVU ALINMAYACAK

Oy kullanmak için bu kez randevu almaya gerek olunmadığını, vatandaşlarımızın oy kullanmaya gelmeden önce mutlaka Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Başkonsolos Mehmet Günay, seçim alanına, 8 numaralı Messe Nord tramvayı ile son durakta inilerek ulaşılabileceğini belirtti. Araçları ile gelecek vatandaşlarımızın "West Eingang" girişinde, yalnızca West-4'de bulunan park alanında ücretsiz olarak park edebileceklerini kaydeden Mehmet Günay şu açıklamayı yaptı:

"Seçmen statüsündeki vatandaşlarımızın oy vermeye gelmeden önce "Yurtdışı Seçmen Kütüğü"ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesinde, yurtdışı seçmen sorgulama bölümünden (http://www.ysk.gov.tr) kontrol etmeleri ve kayıtlı iseler gelmeleri gerekmektedir. Seçimlerde oy kullanabilmek için, Türk vatandaşı olmak ve üzerinde T.C. Kimlik numarası kayıtlı nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik numarası kayıtlı pasaport hamili olmak gerekmektedir. Türk vatandaşı olmayan, pembe veya mavi kartlılar yasa gereği oy kullanamazlar."

OYU SON GÜNE BIRAKMAYIN

Vatandaşlarımızın belirlenen tarihlerde oy kullanabileceklerini, oy kullanma işleminin son günü bırakılmasının yoğunluğa neden olabileceğine dikkat çeken Günay, "Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızı, seçimlerin huzurlu, düzenli ve ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Mehmet UZUN-HANNOVER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber