Boş mühendis kadrosuna, memur vekalet edemez

Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı, memur kadrolarında bulunanların, mühendislik mezunu olsa da, mühendis kadrolarına vekalet ettirilemeyeceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Nisan 2015 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boş mühendis kadrosuna, memur vekalet edemez

657 sayılı Kanunun 86. maddesinde, vekalet müessesesi düzenlenmiştir. Memurlar.net olarak daha önce cevapladığımız bir soruda, memurların mühendis kadrosuna vekalet edebileceğini, VHKİ'nin de mühendis kadrosuna vekalet ederek zam ve tazminat farkından yararlanabileceğini belirtmiştik.

Ancak, teorik olarak memurun mühendis kadrosuna atanmasında hukuki bir problem olmamasına karşın hem Maliye Bakanlığı hem de Devlet Personel Başkanlığı vekaletin istisnai durumlarda başvurulması gereken bir yöntem olduğunu belirtmiştir.

217 sayılı KHK gereğince, uygulamaya esas görüşler vermekle yetkili kurum olan Devlet Personel Başkanlığı Düzce Üniversitesine verdiği görüşte

- ilk defa kamu hizmetlerine personel alımı veya unvan değişikliği yoluyla atanılabilecek,
- idari sorumluluk ve yetki kullanımı gerektirmeyen, boş kaldığı takdirde idari işleyişte ve kamu hizmeti sunumunda aksamaya yol açmayacak nitelikteki kadrolara ait görevlerin vekaleten gördürülmesinin uygun olmadığı,
belirtmiştir.

Başkanlık bu bağlamda boş "mühendis" kadrosuna vekaleten atama yapılmasının, vekalet müessesenin düzenleniş amacıyla bağdaşmadığına dikkat çekmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber