'2 bin Somalili öğrenci ülkemizde eğitim görüyor'

Avcı: - "Bugün itibarıyla bin 500'e yakın Somalili öğrenci yükseköğrenim yapıyor. Ortaöğretimde de bine yakın Somali'den gelen öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayılar zaman içinde daha çok artacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'2 bin Somalili öğrenci ülkemizde eğitim görüyor'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Somali Eğitim Bakanı Hadra Beşir Ali Mansib ile makamında bir araya geldi.

Milli Eğtim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Avcı, mevkidaşı ile görüşmesinde, Türkiye ile Somali arasındaki ilişkilerin yüz yıllara dayandığını, son 12 yılda her alanda, Somali ile işbirliğinin olağanüstü arttığını belirtti.

Özellikle eğitim alanındaki ilişkilerin süratle geliştiğine işaret eden Avcı, "Bugün itibarıyla bin 500'e yakın Somalili öğrenci yükseköğrenim yapıyor. Ortaöğretimde de bine yakın Somali'den gelen öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayılar zaman içinde daha çok artacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Somali'yle ortak kültürü paylaştığını hatırlatan Avcı, bu dostluğu pekiştiren en önemli köprülerden birinin de eğitim alanı olduğunu ifade etti.

Bu alandaki ilişkilerin daha da artması gerektiğine vurgu yapan Bakan Avcı, Somalili Bakan'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Somali Eğitim Bakanı Hadra Beşir Ali Mansib de Türkiye'nin Somali'ye özellikle eğitim alanında yaptığı yardımlardan ötürü, ülkesi adına Bakan Avcı'ya teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber