Aycı: Ajans'taki başkanlığım devam etmeyecek

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanı İlker Aycı, "Ajans'taki başkanlığım devam etmeyecek, devredeceğim. Sayın Başbakanımız ne zaman diyorsa biz hazırız, bekliyoruz. Başbakanımız takdir ettikten sonra devredeceğim" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aycı: Ajans'taki başkanlığım devam etmeyecek

Yakın bir zamanda Hamdi Topçu'nun istifasının ardından boşalan THY Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Aycı, soruları yanıtladı.

Aycı, "Yatırım Ajansı'ndaki göreviniz devam edecek mi? Süreç nasıl işleyecek?" şeklindeki bir soruyu "Ajans'taki başkanlığım devam etmeyecek, devredeceğim. Sayın Başbakanımız ne zaman diyorsa biz hazırız, bekliyoruz. Başbakanımız takdir ettikten sonra devredeceğim" şeklinde yanıt verdi.

WAIPA'nın haziran ayında yapılacak başkanlık seçimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aycı, Türkiye'nin 2014 yılından bu yana WAIPA'nın başkanlığını yürüttüğünü ve haziranda Milano'da yeni dönem başkanlığı için seçim yapılacağını anımsattı.

Birliğin 20 yıllık merkezinin Cenevre'den İstanbul'a taşındığını ifade eden Aycı, şunları kaydetti:

"Türkiye, başkanlık için tek aday ve seçime rakipsiz gidiyor. WAIPA'nın merkezini İstanbul'a alırsan, sözlerini tutmakla birlikte ortak bir akılla teşkilatı yönetirsen bunlar olur. Bugünkü G20-WAIPA Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Konferansı'nda, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD), G20, B20, WAIPA'nın üyeleri, kalkınma ajanslarımız, TOBB, TİM ve İSO temsilcileri vardı. İçeride ve dışarıda iş yapacağımız ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsini bir araya getirdik. WAIPA'nın önceden uluslararası kuruluşlarla irtibatı yoktu. WAIPA'yı çok yönlü ve çok taraflı bir ortak aklı oluşturmaya çalışan bir yapıya kavuşturuyoruz. Üyelerimiz bunu takdir ediyor ve 'Türkiye bu görevi biraz daha yapsın' diyor. Teşkilat bundan tam 20 yıl önce 27 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştu. Kuruluştan tam 20 yıl sonra WAIPA'nın merkezi ve çıkış noktası İstanbul. Bütün paydaşlar hep bir aradayız."

"Güzel günlerde açık semalarda buluşalım"

Aycı, Milano'ya tek aday olmanın rahatlığı ile değil, sorumluk ile gideceklerini belirterek, "Onun gereği olan çalışmaları yönetim kurulu ile yapacağız. Sessiz üyeler değil, katılımcı üyeler istiyoruz" dedi.

Katılımcılık açısından bunun önemli bir sınav olduğunu dile getiren Aycı, "Benden sonra bu görevi kim ifa edecekse, ona başarılar diliyorum. Yerime kim takdir edilirse kendi tecrübelerimi 7/24 istenilen yerde ülkem adına sunmaya hazır olacağım" şeklinde konuştu.

Aycı, "THY, Milano'ya uçak gönderecek mi?" şeklinde bir soru üzerine ise şartlar oluşursa THY'nın taşımacılığı yapacağını söyledi.

THY'nin milli bir şirket olarak bayrak taşıyıcısı olduğuna işaret eden Aycı, "Yerli ve yabancı yatırımcılarımız var. Onların hepsinin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. O yüzden güzel günlerde açık semalarda buluşalım" ifadelerini kullandı.

Hali hazırda Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile WAIPA Başkanlıklarını yürüten Aycı, bir süre önce THY'nin Yönetim Kurulu eski Başkanı Topçu'nun istifasının ardından yönetim kurulu üyesi olduğu THY'de başkanlık görevine getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber