'Bahşiş cinayeti' davasında karar

Bahçelievler'de bahşiş almak için düğün konvoyunun önünü kestikten sonra tartıştığı damadı aracının camına sıkıştırıp sürükleyerek ölümüne sebep olduğu iddia edilen 2 kişi, 18 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2015 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bahşiş cinayeti' davasında karar

İstanbul Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak ile maktul Aziz Baş'ın nişanlısı Sevda Bulut, annesi Döndüye Baş, babası Bekir Baş katıldı. Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Yılmaz, sanıklara son savunmaları için söz verdi.

Sanık Abdülkadir Ayabak, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ''İftira üzerine cezaevinde yatıyorum. Benim alnım ak, vicdanım rahattır. Gelin arabası şoförü gerçekleri söylemiyor. Ben kendisinde Allah korkusu olmadığını düşünüyorum. Olay bir kazadır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum'' dedi.

Sanık Emrah Ayabak da maktul Aziz Baş'ın yumrukla vurduğu için eliyle kendisini koruduğunu, kazadan önce maktulün arabayı bıraktığını zannettiğini ve bir kadının bağırması üzerine maktulün minibüsün altında olduğunu gördüğünü ifade etti.

Sanık Ayabak, amcasının oğlu olan diğer sanık Abdülkadir Ayabak'ın olayla ilgili hiçbir suçu, günahı olmadığını savunarak, ''Kaza da olsa bir insan ölmüştür. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum ancak üzerimize atılı bir iftira vardır. Böyle bir olay yaşanmasını kimse istemez. Böyle bir olay yaşadığımız için üzgünüz. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum'' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Abdülkadir Ayabak ve Emrah Ayabak'ın ''kasten öldürme'' suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezalarına çarptırılmalarına karar vererek, sanıkların eylemi olası kast altında işlediklerinden cezalarının 22 yıla düşürülmesine hükmetti.

Mahkeme, duruşmadaki iyi hallerinden dolayı cezalarını 1/6 oranında indirerek, sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak'ı 18 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum etti.

İddianamede, olayla ilgili tutuklanan şüpheli Emrah Ayabak'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet, diğer şüpheli Abdülkadir Ayabak'ın da "kasten öldürme suçuna iştirak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber