Hastane'den yarım milyonluk eldiven vurgunu

Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yarım milyon TL değerinde ameliyat eldiveni çalan 7 kişi, hasta kılığına giren polisler tarafından suçüstü yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2015 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hastane'den yarım milyonluk eldiven vurgunu

Sertaç Koç

Dışkapı Yıldırım Beyazıt eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "bariyerli eldiven" vurgunu ortaya çıkarıldı. Hastanenin tıbbi malzeleme deposundan ameliyat ve muayene eldivenlerinin çalınarak, özel medikal firmalara satıldığı belirlendi. Hastanede yaşanan vurgunun maddi değerinin yaklaşık yarım milyon TL olduğu belirtildi. Depo sorumlusu M.K. ile depo görevlileri E.A. A.E., A.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, hasta kılığına giren polisler tarafından suçüstü yakalandı. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Ankara'nın en köklü hastanelerinden olan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, "bariyerli eldiven" vurgunuyla sarsıldı.

Yönetim ihbar etti

Hastane yönetimi, depodan diğer birimlere gönderilen tıbbi malzemeler içinde eksiklik olduğu yönünde şikayetler almaya başladı. Bunun üzerine hastane içinde yürütülen soruşturma kapsamında malzemelerin çalınmış olabileceği gündeme geldi. Hastane yönetimi bunun üzerine durumu polise bildirdi.

Hırsızlık Büro Amirliği'nde kurulan özel ekip, hırsızlık iddialarını soruşturmaya başladı. Yapılan çalışmanın ardından depodan çıkışı yapılan ancak, gönderildiği birimde bulunamayan yüklü miktarda "bariyerli ameliyat eldiveni" ve "şeffaf muayene eldiveni" tespit edildi. Hasta kılığına giren polisler, depoyu izlemeye aldı, giriş çıkış kameralarla takip edildi.

Hasta gibi girdiler

Eldivenlerin, depodan sorumlu olan M.K.'nın elebaşılığını yaptığı bir suç örgütü tarafından çıkarıldığı tespit edildi. Eldivenlerin mesai bitiminde hastaneden çıkarılarak, medikal firmalarına satıldığı belirlendi. Vurgunun maddi değerinin yaklaşık yarım milyon TL olduğu belirtildi. Polis, M.K. ile mal kontrol görevlisi olarak çalışan E.A.'yı izlemeye aldı. Hastaneden kendi otomobilleriyle çıkan M.K. ve E.A. bir süre sonra yol kenarında durdu. M.K. ve E.A.'nın hastaneden çıkardıkları öne sürülen eldivenleri diğer araca yükledikleri sırada suçüstü yapıldı. M.K. ve E.A.'nın yanı sıra depo görevlileri A.E., A.Ö. ile ilçe sağlık müdürlğünde memur olan T.T. ve medikal firması sahibi F.G.O. ve serbest meslek sahibi M.S. de gözaltına alındı. Şüphelilerden hakim karşısına çıkarılan M.K., E.A. ve M.S. tutuklandı.

Soygun, saniye saniye kamerada

Hastanede yaşanan soygunun görüntüleri saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, zanlıların depodan çıkardıkları malzemeleri önce kendi odalarına taşıdıkları, daha sonra ise mesai saati bitiminde kendi otomobilleriyle hastane dışına çıkardıkları görüldü. Zanlıların malzemeleri dışarıya çıkarırken, dikkat çekmemek için çöp torbasına koydukları görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber