Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri niye kapatılım?

Niğde'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda imam hatip okullarını kapatacakları iddiasını yalanlayarak, "Niye kapatalım? İmam hatipleri de, Diyanet İşleri'ni de CHP kurdu" dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Nisan 2015 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri niye kapatılım?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de düzenlenen mitingde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

6 milyon 200 bin işsiz var. 17 milyon yoksul var. Açlığa mahkum edilen 8 milyon emekli var. 13 yılda yoksulluğu yenememiş, işsizliği giderememiş; Türkiye'yi bu noktaya getirmişseniz yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Yeni bir başlangıç yapar mısınız?

İnancı, kimliği, yaşam tarzı nasıl olursa olsun insanları ayırmıyorum. 17 milyon yoksul beni rahatsız ediyor. 4 yılda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir aile "Ben yoksulum" demeyecek. Bunun için aile sigortası getireceğiz. Yoksulluğu 4 yıl içinde tarihe gömeceğim. Asgari ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız. Refahı tavana yayacağız.

Taşeron sistemini değiştireceğiz. Aradan köle tücarını kaldırıyoruz, devlet doğrudan işçiye ödesin istiyoruz.

Diyorlar ki, "CHP iktidara gelirse imam hatip okullarını kapatacak". Niye kapatalım? İmam hatipleri de, Diyanet İşleri'ni de kuran CHP. Yalana itibar etmeyin.

17 milyon yoksul var, 6 milyon işsiz var diyorum. Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor demiyorlar. Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Parayı bulacağım. Bu ülkeyi cennet vatan haline getireceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber