Aile Bakanlığı İl Müdürlüğüne zorla girip 7 çalışanı darp ettiler!

Zorla İl Müdürlüğü binasına girerek eylem yapan 10 kadın gözaltına alındı - Gruptakilerin darbettiği 7 kadın çalışana darp raporu verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2015 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı İl Müdürlüğüne zorla girip 7 çalışanı darp ettiler!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne zorla girerek eylem yapan 10 kadın gözaltına alındı.

Cağaloğlu Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Caddesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan bir grup kadın, Anadolu Üniversitesi'nde okuduklarını ve binayı gezmek istediklerini belirterek içeri girmek istedi.

Güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine zorla içeri girip üst katlara çıkan gruptakiler, kendilerine karşı koymak isteyen bazı görevlileri de darbetti.

Müdürlük binasındaki odalara girerek bazı malzemelere zarar veren gruptakiler, "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Kadın hakları engellenemez", "Erkek zulmüne 'dur' de" sloganları atarak, binanın dış cephesine yanlarında getirdikleri pankartları astı.

Çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, kendisini odaya kilitlemeye çalışan 10 kadını gözaltına aldı.

Ekipler ayrıca incelemek üzere güvenlik kamerası kayıtlarını da aldı.

- Kadın çalışanlar darbedildi

Bu arada, gruptakiler tarafından darbedilen 7 kadın çalışan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından darp raporu aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerini "SDP'li Kadın Platformu" olarak adlandıran bir grubun, eylem için müdürlük binası önüne geldiğini söyledi.

Binaya girmek için kendilerini üniversiteli olarak tanıtan yaklaşık 20 kişilik grubun, "kadın cinayetleri"ni bahane ederek güvenlik görevlileri ve bazı kadın çalışanları darbettiğini belirten İnaltekin, şöyle konuştu:

"Kadın cinayetlerini bahane ederek binaya gelen kadınlar, maalesef bir konuya dikkat çekmek isterken burada hemcinslerini darbetmişler ve verdikleri hizmeti engellemişlerdir. Burada bir ironi vardır. Kadın haklarını savunurken, burada hizmet veren 7 kadın çalışanımızın darbedilmesini kınıyoruz. Yani toplumda kadınların haklarıyla ilgili farkındalık yaratmaya çalışırken, kadınlara zarar vermek gerçekten çok üzücü."

İnaltekin, daha önce de kurumlarında buna benzer olaylar yaşandığını anımsatarak, "Emniyet birimleri tarafından 10 kadın gözaltına alındı. Görevli arkadaşlarımız darp neticesinde yaralandı. Bizler de gün boyu burada sosyal anlamda mağdur edilen kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız için görev yapıyoruz. Umarım bu olay son olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber