Eskişehir- Antalya hızlı treni 2016'da başlayacak

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "Antalya'yı Isparta, Burdur, Afyon üzerinden Eskişehir'e hızlı trenle bağlama kararı verdik ve 2016 yılında yatırım olarak hızlı tren için kazmayı vurmaya başlayacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2015 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir- Antalya hızlı treni 2016'da başlayacak

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Antalya'yı Isparta, Burdur, Afyon üzerinden Eskişehir'e hızlı trenle bağlama kararı verdik ve 2016 yılında yatırım olarak hızlı tren için kazmayı vurmaya başlayacağız" dedi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Antalya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti.

Elvan, ziyarette, demokrasi için sivil toplum kuruluşlarının vazgeçilmez aktörlerden biri olduğunu söyledi. Ticaret borsalarını kendi paydaşlarından birisi olarak gördüklerini kaydeden Elvan, her karar, yönetmelik ve kanunda mutlaka ticaret sanayi odaları ve ticaret borsalarının düşüncelerini aldıklarını belirtti.

Antalya'nın sorunlarını yakından bildiklerini de dile getiren Elvan, "Antalya'da ne tür sorunların kronik hale geldiğini bilen biriyim. Önümüzdeki dönemde bu sorunların süratle üstüne gideceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

Antalya'nın tarım alanında marka bir şehir olduğuna da işaret eden Elvan şöyle konuştu:

"Antalya tarımsal üretimde birinci sırada yer alan bir ilimiz. Son 12 yılda tarımsal üretim itibariyle çok önemli artış olmuş. Neredeyse son 12 yılda 5 katlık bir üretim gerçekleştirerek gelişme yaşanmış. Tarımsal üretim değeri, aşağı yukarı 2002 yılında 1,8 milyar lira iken, bugün ise 9 milyar liraya ulaşmış. Tarım dışında canlı hayvanda da önemli gelişmeler yaşanıyor. Canlı hayvanda 169 milyon liralık üretim değeri varken şimdi ise 1 milyar liraya ulaşıldı".

Elvan, Türkiye'de maliyetlerin aşağıya çekilmesi gerektiğini ve burada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının devreye girdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Antalya'da üretilen bir ürün Türkiye'nin dört bir yanına gidiyor. Ne ile gönderiyoruz bunları? Tabii ki kamyonlarımızla bunların sevkıyatını yapıyoruz. Bu oldukça zaman alıcı ve taşımacılık maliyetlerini üzerinde önemli etkileri oluyor. İşte bizim hükümet olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Antalya'ya bir hızlı tren merkezi yapma kararı vermemiz taşımacılık maliyetlerimizi önemli ölçüde aşağıya indirecek."

Taşımacılığın bir anlamda hızlı trenlerle yapılacağını kaydeden Elvan, Antalya'da üretilen ürünlerin Türkiye'nin dört bir yanına daha hızlı ve ekonomik sevk edilmeye başlanacağını vurguladı.

Elvan, geçmişte demiryolu kullanılarak bir iki günde giden bir malın artık hızlı trenle bir kaç saatte istenilen yere ulaşabileceğini kaydederek, "O nedenledir ki biz Antalya'yı Isparta, Burdur, Afyon üzerinden Eskişehir'e hızlı trenle bağlama kararı verdik ve 2016 yılında yatırım olarak hızlı tren için kazmayı vurmaya başlayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber