83 aldığı KPSS iptal olunca öğretmen olamadı!

"Biyolog" olma umuduyla 2010 yılında girdiği KPSS'de 83 puan alan ancak atanamayan Engin, gereken tüm yolları deneyeceğini söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2015 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
83 aldığı KPSS iptal olunca öğretmen olamadı!

ADNAN KOÇHAN

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 83 puan alan ancak atanamayan Abdullah Engin, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde beyaz eşya satan bir iş yerinde çalışarak geçimini sağlıyor.

Kızıltepe'de 1 çocuk babası Abdullah Engin (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden 2006'da mezun olduğunu ve 2008 yılında pedagojik formasyon eğitimi aldığını söyledi.

Sınava çok iyi hazırlandığını, 120 sorudan 100'ünü doğru cevapladığını belirten Engin, "Genel kültür puanım 83,6, eğitim puanım da 80 idi. 2010 yılında atanacağım umuduyla beklerken sınav iptal oldu. O sene evlilik hazırlıkları yapıyordum, düğüne az kalmıştı. Eğitim bilimleri sınavı kopya çekildiği iddiasıyla iptal edildi. Kopya olmasaydı 89 puan alacaktım, başarı puanı yüksek olunca puanımız da düştü. Bu yüzden biyolog olamadık, öğretmen olmadık" diye konuştu.

Engin, eşinin de giyim öğretmenliği bölümü mezunu olduğunu ve atanamadığını ifade ederek, ailece büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Ücretli öğretmenlikten kazandığı paranın ailesinin geçimine yetmediği için beyaz eşya satan bir iş yerinde çalışmaya başladığını belirten Engin, şunları söyledi:

"Gelen ürünleri yükleme ve nakliye işini yapıyorum. Hakkımı arayacağım, gereken bütün yolları deneyeceğim. Şu an arkadaşlarla böyle bir çalışma içindeyiz. Bu şekilde bir görüşmemiz var, haklarımızı geri almak için çabalayacağız. Hayalimiz olan öğretmenlik mesleğini yapmak için bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber