Mühendisler, KPSS için hangi derslere ağırlık vermeli?

2015 KPSS'ye girecek mühendisler hangi derslere ağırlık vermeli...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Nisan 2015 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mühendisler, KPSS için hangi derslere ağırlık vermeli?

Bilindiği üzere, 2015 KPSS sınavı 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılacak. 4 Temmuzda Genel Kültür, Genel Yetenek, 5 Temmuzda ise Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İstatistik, Kamu Yönetimi, gibi alan derslerinden sınav yapılacak.

Yine daha önceki haberlerde vurgulandığı üzere, 2015 KPSS sınav sonuçları düz memurluk alımlarında kullanılmayacak. Sadece polis ve öğretmenlik ile uzman, müfettiş, denetmen yardımcısı gibi KPSS-A kadrolarına başvurular sırasında kullanılabilecek.

2015 KPSS'ye girmeyi düşünen mühendislik mezunu adaylar genel olarak iki sorunun cevabını aramaktadır.

1- Hangi kurumlar, mühendislik mezunları arasından A grubu kadro alıyor?
2- Mühendisler, A Grubu kadrolar için hangi derslere ağırlık vermeli?

Bu iki sorunun cevabı da memurlar.net arşivinde yer almaktadır.

Mühendislik mezunları, ilan.memurlar.net adresinden kendi bölümlerini, kategori olarak KPSS-A ilanlarını seçerek, sorgulatabilir. Örneğin şu linke tıklayarak, 2015'te mühendislik kelimesinin sorgu sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tıklayınız.

Bu şekilde, hangi kurumların mezun olduğunuz bölümü tercih ettiğini bulmalısınız. Sonrasında ise ilan metnine tıklayarak, hangi KPSS-A puan türünün arandığını bulmalısınız. Her bir KPSS puan türünün hangi derslerin ağırlığıyla oluşacağı, ÖSYM tarafından açıklanmaktadır. Buraya tıklayarak 120 adet KPSS puan türündeki derslerin ağırlıklarını görebilirsiniz. Tablo için tıklayın.. (Tabloda yer alan 0,10 gibi rakamlar dersin yüzdelik ağırlığını göstermektedir.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber