Eskişehir'de öğrenci kavgası: 1 yaralı

Eskişehir'de, bir öğrenci grubu tarafından açılan standa tepki gösteren karşıt görüşlü öğrencilerle, olaya müdahale eden polisler arasında yaşanan arbedede 1 kişi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2015 17:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Eskişehir'de öğrenci kavgası: 1 yaralı

Üniversite Caddesi'nde stand açmak isteyen bir grup öğrenciyi engellemek isteyen karşıt görüşlü öğrenciler, çevik kuvvet polisleri tarafından durduruldu. Standın bulunduğu alana geçmelerine izin verilmeyen öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal, taş toplayan öğrencileri uyararak, polise taş atmanın cezasının 4 yıl hapis olduğunu ifade etti. Ancak yaşanan arbede sırasında öğrenciler tarafından polise taş, şişe ve sopa atılmaya başlandı. Bu sırada Anadolu Ajansı kameramanı Sinan Balcıkoca'nın kullanmış olduğu kameraya taş isabet etti. Taşın isabet ettiği kamera kırıldı.

Yaşanan arbede sonrasında öğrenciler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ne girdi. İçeride bulunan çöp konteynerleriyle yolu kapatarak polisin gelmesini engellemek isteyen öğrenciler, burada polise taş ve şişenin yanı sıra havai fişek de attı. TOMA ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler üniversite içinde öğrencileri kovalamaya başladı. Bu sırada öğrenci grubu, Kredi Yurtlar Kurumu'nda kaldığı ve Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen Sait O.'ya henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı saldırdı. Öğrencilerin saldırması sonucunda başına aldığı darbelerle kanlar içinde kalan öğrenci, polis ekiplerinin olaya müdahale etmesi sonucu kurtarıldı. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Diğer yandan, okul içinde polis ekipleri tarafından kovalanan öğrenci grubu, okulun henüz kullanmadığı bir giriş kapısının kilidini kırarak yeniden okul dışına çıktı. Grup daha sonra dağıldı. Polis ekipleri bir süre bekledikten sonra okuldan ayrıldı.

AYDIN SARIOĞLU-KADİR ÇETİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber