YURTKUR'dan öğrenim kredisi alan öğrencilere aylık 25'er milyonluk farklar bu ay içerisinde ödenecek

Haber Giriş : 24 Şubat 2004 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YURTKUR'dan öğrenim kredisi alan öğrencilere aylık 25'er milyonluk farklar bu ay içerisinde ödenecek

Ancak Çelik, krediyi ilk kez alacak öğrencilere ise ödemelerin, YURTKUR ile ilgili olarak TBMM'de görüşülmeyi bekleyen tasarının yasalaşmasının ardından gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya'nın soru öngeresini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı çelik, 2004'ün ilk üç aylık öğrenim kredisinin 65 milyon lira üzerinden 7 Ocak'ta ödendiğini anımsattı. Çelik bir de müjde vererek, "Maliye Bakanlığınca farklar için gerekli olan ödenek tahakkuka bağlanarak Hazine Müsteşarlığına bildirilmiş olup öğrencilerin anılan aylara ait öğrenim kredisi farkları Şubat ayı içerisinde ödenecektir" dedi.

Ancak Çelik'in bu müjdesi, 2003-2004 öğretim yılında ilk kez kredi almaya hak kazanan öğrenciler için geçerli olmayacak. Geçtiğimiz haftalarda TBMM'ye sevkedilen ve YURTKUR'un belediyeler dışında tüm resmi kurum ve kuruluşların yükseköğrenim öğrencilere burs vermede tem yetkili olmasını öngören yasa tasarısını anımsatan Çelik, bu yasanın geçmesi durumunda kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, kefalet senetlerini hazırlarken noterde 50 milyon lirayı bulan vergi, resim ve harçtan muaf tutulacaklarını belirtti.

Çelik, 50 milyonluk harcamadan kurtulmak amacıyla öğrencilerin ilk kredilerini ancak Mart ayı içinde alabileceklerini "Bu sebeple, öğrencilerimizin menfaati ön planda tutularak anılan yasa tasarısının yasalaşması beklenilmekte olup ödemeler muhtemelen Mart ayı içerisinde yapılacaktır" diyerek açıkladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber