Ankara Büyüksehir'in şirket işcileri sendikalı oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELKO, BUGSAŞ ve BELKA şirketlerinde çalışan 9 bin 947 işçi için ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2015 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Büyüksehir'in şirket işcileri sendikalı oldu

ATO Congersium Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Hak İş'e bağlı Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay'ın yanı sıra milletvekilleri, sendika yöneticileri, belediye bürokratları ile binlerce işçi katıldı.

Salonu hınca hınç dolduran binlerce işçinin yoğun sevgi gösterileri arasında salona giren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sözleşme öncesi kısa bir konuşma yaptı. Başkan Gökçek, "Herkesin sevinçli bir günü oluyor. Gönül arzu ediyor ki aldığınız maaşların 5 katını 10 katını alasınız. Şunu net ve açık olarak söylüyorum gerçekten verebileceğimiz rakamın en üst seviyesinde vermeye çalıştık bunu bilin" dedi.

Devletten belediyeye aktarılan kaynak hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, belediye çalışanı toplamının 30 bin kişiden oluştuğunu anlatarak, belediye gelirlerinin en büyük kısmının personel maaşları ve rutin harcamalara gittiğine dikkat çekti.

"SÖZ VERDİM. YERİNE GETİRDİM"

BELKO, BUGSAŞ VE BELKA'da çalışan işçilere yerel seçim öncesi sendikalı olma sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Gökçek, "Verdiğimiz sözü tuttuk. 9 bin 947 kişiyi sendikalı yaparak ilk toplu iş sözleşmesini de imzalıyoruz. Zaman zaman verdiğimiz sözler bizi sıkıntıya soksa da Müslümanlar verdikleri sözü tutar. Ben de verdiğim sözü yerine getiriyorum" dedi.

Toplu İş sözleşmesinin imzalanması ile birlikte çalışanların kazandıkları hakları sıralayan Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

"Ramazan ve Kurban bayramlarında ek ücret verilecek. Asgari ücret artışları var, normal şartlarda enflasyonun 5 puan üzerinde oluyor. Onu da verdik. Sosyal yardım maddesi koyduk. Kıdem zamları koyduk. Evlenme, doğum ve ölüm yardımlarıyla ilgili belirli rakamları ilave ettik."

"BELKA'daki şoförlere müjdemiz var" diyen Başkan Gökçek, "Biliyorsunuz kazaya karıştıkları zaman maaşlarına haciz geliyordu. 5 bin lira üzerinde karıştıkları kazalara sigorta sistemi getirdik. Böylece kendilerine gelen kaza bedelinin yüzde 80'inin sigorta tarafından karşılanması için işlem yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda işçilerden ricada da bulunan Başkan Gökçek, "Sizden istirhamın şu. Siz kamuoyuna karşı yüzümüzsünüz, bizim ekranımızsınız. Sizlerle belediyeyi tanıyorlar. Özellikle vatandaşlara karşı verdiğiniz hizmetlerde güler yüzlü davranın. Son günlerde aksine

hareketlerde bulunan, bize karşı olan bazı kişileri görüyoruz. İnsanlara ters muamele yaparak bize karşı kışkırtıyorlar. Bu konuda lütfen Melih Gökçek gibi davranın...Tüm vatansever kardeşlerimden rica ediyorum. Bu yanlışlıklara müsaade etmeyin ve gördüğünüz yerde müdahale edin" şeklinde konuştu.

Sözleşme töreninde kısa bir konuşma yapan Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay, "Sayın Başkan bize 13 ay önce belediye imkanları ölçüsünde sizleri sendikalı yapıp, hakkınızı vereceğini söylemişti. Sözünü yerine getirdi. Artık hep beraber omuz omuza Ankara'ya daha iyi hizmet vermek için çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından işçilerin alkışları arasında Başkan Gökçek, "sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını" dileyerek Sendika Başkanı Toruntay ile birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber