Türk-İş'ten Taksim Anıtı'na çelenk

Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2015 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk-İş'ten Taksim Anıtı'na çelenk

Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş İstanbul Temsilciliği önünde toplanan sendika üyeleri, buradan Taksim'deki Kazancı Yokuşu'na ellerinde karanfiller ve sendika bayraklarıyla ''Yaşasın 1 Mayıs'', ''Birleşe Birleşe Kazanacağız'' sloganları eşliğinde yürüdü.

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ı törenlerle kutlamak istemelerine rağmen, buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği izin ile Kazancı Yokuşu ve Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak 1 Mayıs'ı kutlayabildiklerini ifade eden Büyükkucak, ''Önümüzdeki süreçte daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi diyerek, Taksim Meydanı'nın tekrar emekçilere ve emek dostlarına açılmasını talep ediyoruz'' dedi.

Sendika üyeleri daha sonra 1977'deki 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, bugün tüm dünyada emekçilerin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükselttiğini söyledi.

Ağar, şunları kaydetti:

''1 Mayıs alanlarından verilen mesajlar hükümet tarafından iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin sefaletinin kimseye refah getirmeyeceği bilinmeli, hükümet emekçilerin taleplerine kulak vermelidir. Bu çağımızın gerektirdiği bir mecburiyettir. Bu bir ihtiyaçtır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı, uzlaşma, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamalar kaldırılmalıdır.''

"Cinayet haline gelen iş kazalarının" önlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılması gerektiğini dile getiren Ağar, ''Haksız işten çıkarmalar önlenmeli, iş güvencesi, işe iadeyi sağlayacak biçimde yeniden ve öncelikle düzenlenmelidir. Kayıtdışı ekonomi, kayıt altına alınmalıdır. Kıdem tazminatı, işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır'' dedi.

Sendika temsilcileri ve üyeler Kazancı Yokuşu'ndaki anmanın ardından, üzerinde karanfillerle ''Türk-İş 1 Mayıs'' yazılı çelengi Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı. Sendika üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk, şehit düşen güvenlik görevlileri ve hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Sendika üyeleri daha sonra Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber