Hızlı trenin Ankara-Eskişehir etabı Ekim'de tamamlanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabında, yeni hattın mevcut hatla kesiştiği noktalar düzenleniyor.

TCDD'den yapılan açıklamaya göre, projede yeni hattın mevcut hattı kestiği noktalarda eski demiryolu hızlı tren demiryoluyla paralel hale getiriliyor. İlören, Beylikova ve Biçer istasyonlarında yapılan çalışmalar, 17-18-19 Ağustos tarihleri arasında sonuçlandırılacak. Çalışma nedeniyle Ankara-Haydarpaşa ve Ankara İzmir parkurundaki ana hat trenlerinin seferleri yeniden düzenlendi.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren yolunun Ankara-Eskişehir etabı mevcut hatta paralel, elektrikli, sinyalli, çift hatlı ve 250 kilometre hıza uygun olarak yapılıyor. 2006 Ekim ayında tamamlanacak olan Ankara-Eskişehir Hızlı Tren yolu ülkemizi hızlı tren teknolojisine sahip 8. dünya ülkesi konumuna getirecek. 2006 sonundan itibaren Ankara-Eskişehir arasında yapılan yeni hatta çalışmaya başlayacak olan her iki sinyal sistemine de sahip olan yüksek hızlı trenler, Eskişehir-İstanbul Hızlı tren hattı tamamlana kadar mevcut hatta ve mevcut güzergahına standartlarına uygun normal tren hızında çalışacak. Kesişme noktalarının düzenlenmesi nedeniyle 17-18-19 Ağustos tarihlerinde çalıştırılmayacak trenler şöyle:

"- 17 Ağustos 2006 tarihinde Ankara-Haydarpaşa-Ankara Güney Ekspresi

- 17-18 Ağustos 2006 tarihinde Ankara-Haydarpaşa-Ankara arası Başkent, Cumhuriyet, Anadolu, Ankara, Fatih ve Doğu Ekspresleri, Ankara-Basmane-Ankara arasında İzmir Mavi Ekspres, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında Boğaziçi, Karesi, 9 Eylül Ekspresleri

- 18 Ağustos 2006 tarihinde Ankara-Haydarpaşa arası Vangölü, Trans Asya Ekspresleri, Haydarpaşa-Ankara arasıda Güney Ekspresi

- 19 Ağustos tarihinde Ankara-Haydarpaşa-Ankara arası Başkent, Cumhuriyet, Doğu Ekspresleri, Ankara-Eskişehir-Ankara arası Boğaziçi, Karesi, 9 Eylül Ekspresleri. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber