Kanserden ölümler oran olarak azaldı

Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği, 2000 ve 2010 yılları arasında, dünyada yaşanan nüfus artışı sebebiyle kanserden hayatını kaybeden kişi sayısının artmasına rağmen kanserden ölüm oranının azaldığını açıkladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2015 23:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kanserden ölümler oran olarak azaldı

60 ülkede, 10 yılda hayatının kaybeden kişilerin ölüm nedenlerinin incelendiği araştırmada, her 100 bin kişi içerisinde kanserden hayatını kaybedenlerin oranının yüzde 1 azaldığını vurgulandı. Gelişmiş ülkelerde sigara içen kişi sayısının azalması, ölüm oranlarının düşüşünde önemli bir neden olarak gösterildi. Akciğer kanserinden hayatını kaybeden erkeklerin sayısında düşüş yaşanırken, kadınlarda bu rakam yükseldi. Uzmanlar, erkeklerin aksine sigara içen kadın sayısında artış yaşadığını iddia ediyor.

Fakir ülkelerde artıyor

2000-2010 yılları arasında dünya genelinde mide kanserine yakalananların sayısında da düşüş gözlendi. Kadınların en sık yakalandığı kanser türlerinden biri olan göğüs kanseri ölüm oranları gelişmiş ülkelerde azalırken, az gelişmiş ülkelerde oranlarda artış yaşandı.

Araştırmada görev alan araştırmacılardan New York Mount Sinai Hastanesi doktoru Dana Hashim, "Araştırma sonuçları kanserin düşük ve orta gelirli ülkelere doğru döndüğünü gösteriyor" yorumunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber