Savunma sanayi devleri Türkiye'de

Milli projeleri hayata geçirerek savunmada atılım yapan Türkiye, dünya devlerini İstanbul'da buluşturmaya hazırlanıyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 03 Mayıs 2015 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma sanayi devleri Türkiye'de

5-8 Mayıs tarihleri arasında organize edilecek 12'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, ABD'den Rusya'ya, Çin'den Almanya'ya, İngiltere'den Fransa'ya kadar sektörün en büyük firmaları boy gösterecek. Yerli ve yabancı 549 firmanın stant açacağı fuarda, Türkiye'nin milli projeleri görücüye çıkacak.

İki yılda bir organize edilen fuarının açılışını, ilk kez "Cumhurbaşkanı ve Başkomutan" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak fuarda, Bell Helicopter, Lockheed Martin, Sikorsky, Raytheon gibi dünya devleri stand açacak. Dünyaca ünlü; Airbus, Northrop Grumman, BAE Systems, Finmeccanica, Eurosam, MBDA, Thales, Beretta gibi ünlü firmalar, ürünleriyle İstanbul'da boy gösterecek.

Türkiye'nin savunmada giderek gücünü artıran dev firmaları da ürünlerini görücüye çıkaracak. ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, BMC, FNSS, NUROL gibi savunma devleri, milli projelerle birlikte fuarda olacak. Türkiye'den yüzlerce firma stant açacak. Türkiye'nin milli projelerinin de fuarda görücüye çıkması planlanıyor. ATAK Helikopteri, ANKA insansız hava aracı, HÜRKUŞ uçağı, MPT Milli Piyade Tüfeği, MİLGEM Gemisi gibi gurur projeleri konusunda, ziyaretçi ülkelerin temsilcilerine bilgi verilerek satış hedefleniyor.

Oğuzhan Şahin ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber