'Diyanet İşlerini Başkanlığını kuran CHP'dir'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Kayseri'den sesleniyorum. Herkes bilsin ki CHP hiç bir zaman din eğitimini yasaklamayacak, imam hatipleri kapatmayacak. Zaten imam hatipleri kuran Diyanet İşlerini Başkanlığını kuran CHP'dir."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2015 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Diyanet İşlerini Başkanlığını kuran CHP'dir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de artık yeni bir iklim var, eski kavgalardan uzağız artık, gerginliklerden uzağız artık. Bu ülkede huzur istiyoruz, bu ülkede barış istiyoruz, bu ülkede yoksuluk olmasın istiyoruz, bu ülkede emekli rahat içinde yaşasın istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda yağış altında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Kayserispor'u kutlayarak, sarı-kırmızılı kulübün başarılarının devam etmesini temenni etti.

Yeni bir başlangıç yaparak, 24 saat vatandaşlar için çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kimin için emekliler için, kimin için çiftçiler için, kimin için işsizler için, kimin için esnaflar için, kimin için sanayici için, kimin için kamu çalışanları için, kimin için atama bekleyen öğretmenler için çalışacağım. Türkiye'de artık yeni bir iklim var, eski kavgalardan uzağız artık, gerginliklerden uzağız artık. Bu ülkede huzur istiyoruz, bu ülkede barış istiyoruz, bu ülkede yoksulluk olmasın istiyoruz, bu ülkede emekli rahat içinde yaşasın istiyoruz. Onun için yeni bir iklim yeni bir başlangıca ihtiyacımız var ve benim sizin oylarınıza ihtiyacım var. Beraber yola çıkacağız, beraber çalışacağız."

- "Huzur içerisinde bir bayram geçireceksin"

Emeklilerden destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Ramazan bayramında, kurban bayramında artık torunlarından kaçmayacaksın, huzur içerisinde bir bayram geçireceksin. Sana iki maaş ikramiyeyi ramazan ve kurban bayramında vereceğim. Telaşa kapıldılar, 'nereden vereceksin?' diyorlar. Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve o parayı size vereceğim" diye konuştu.

Seçim bildirgelerinde bütün sorunların çözümünün yer aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İlk kez iktidarın ezberi bozuluyor, ilk kez itiraz ediyorlar ,'siz bunu yapamazsınız' diyorlar. Biz yapacağız siz de göreceksiniz. Bu halka hizmet etmek bizim görevimizdir. Ben ülkemin insanına güveniyorum. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Temiz siyaset olacak, ahlaklı siyaset olacak. Siyasetçi halkına hesap verecek, siyasetçi namuslu olacak. Siyasetçi cebi için değil, vatandaşın cebi için çalışacak. Vatandaşın cebi para görecek vatandaş zenginleşecek. Esnaf zenginleşecek siyasetçinin görevi bu olacak. Bunun sözünü veriyorum."

İktidara geldiklerinde Türkiye'deki Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "13 yıl yönetiyorlar 6 milyon 200 bin işsiz bıraktılar. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli bıraktılar. 17 milyon yoksul bıraktılar, 2 milyon Suriyeli bıraktılar. Orta Doğu'ya barışı biz getireceğiz ve Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz. Huzur içerisinde gitsin diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kişisel çıkar peşinde olmadıklarını, ülkenin büyümesi ve kalkınması için çalıştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, huzurlu, güzel ve yaşanacak bir Türkiye istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ülkeye hizmet etmek, çalışmak için halktan yetki istediklerini belirterek, "Sizin ödediğiniz her kuruş verginin hesabını, nerelere harcadığımın hesabını size vermek istiyorum. Temiz bir siyaseti başlatmak istiyorum. İlk 100 günde CHP iktidarında çıkaracağımız kanunun adı temiz siyaset kanunu olacak. Kirlilikten arındıracağız, birileri malı götürmeyecek. Bunun sözünü veriyorum size" şeklinde konuştu.

- "500 bin vatandaşımızı hapisten kurtaracağım"

İktidara geldiklerinde taahhüdü ihlal cezasını kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"5 milyon borçlu var. Kredi kartı borcu, tüketici kredisi borcu var 5 milyon. 89 bin vatandaşımız taahhüdü ihlal cezası aldı ve hapse girdi. 500 bin kişi sırada hapse girmek için mahkum oldu. Kredi kartı borçluları ve tüketici kredisi borçlularına söylüyorum. Sizin faiz yükünüzün en az yüzde 80'ini sileceğim. Şimdi diyorlar ki 'bu parayı nereden bulacaksın?' Bunun devlete yükü yok. Ayrıca hapis için sıra bekleyen 500 bin vatandaşımızı hapisten kurtaracağım, hiçbiri hapse girmeyecek."

Türkiye'yi kendi bölgesinin en görkemli ülkesi haline getireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hem ülkemizde hem dünyada barışın savunucusu olacağız. Yani Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesi bizim de ilkemiz olacak. 17 milyon yoksulumuz var 17 milyon. CHP iktidarında ilk 4 yılda hiç bir aile 'benim gelirim 720 liranın altındadır' demeyecek. Bu coğrafyada 2015 yılında, 21. yüzyılda Türkiye'de yoksuluğu tarihe gömeceğim" diye konuştu.

- "Kaynak var, para var, çalışkan insanımız var"

Ülkede yoksulluğu bitirmek için yeterli kaynağın bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kübra bebeği ben unutmadım, açlıktan öldü. Ayaz bebeği unutmadım ben, gecekonduda cam yoktu diye zatürreden öldü. Onlar benim vatandaşım. Onlar benim çocuklarım. Onların umurunda değil ama ben bu ülkenin bütün çocuklarını düşünüyorum. Bütün çocuklar benim çocuğumdur. Bakın şunu söylemiyorlar. 6 milyon 200 bin işsizimiz var 'Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor' demiyorlar. Suriyelilere 5,5 milyar dolar para verdin. 'Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor' demiyorlar. Ya ne diyorlar? Yoksuluk var, işsizlik var, emekli geçinemiyor ama bunları nasıl önleyecek, 'kaynak yok' diyorlar. Bu ülke 21. yüzyılın Türkiyesi, dünyanın ekonomik büyüklük olarak 18. büyük ülkesi. Kaynak var, para var, çalışkan insanımız var, gencimiz, yaşlımız var bir eksiğimiz var. Nedir o? Ahlaklı siyaset, temiz siyaset, düzgün siyaset. Nedir o? Cebini düşünmeyen siyaset."

Seçimlerde yeni bir başlangıç için destek isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin hep beraber 7 Haziran'da güzel bir başlangıç yapalım, eskileri bırakalım, kavgayı bırakalım kucaklaşalım. Gönlümde yatan şu, huzurlu bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye. Annelerin çocuklarını sabah okula gönderirken iki yanağından öpüp huzur içerisinde okula gönderdiği bir Türkiye. Üniversite öğrencisinin 'yurt sorunum var mı' diye düşünmediği bir Türkiye. Çiftçinin, ürettiği ürünün, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye. Esnafın sabahleyin dükkanını açarken rahatlıkla siftah yapacağı güzel bir Türkiye. Emeklinin 'yıllarımı verdim, ülkemin kalkınmasına katkıda bulundum. Artık ben de son günlerimi huzur içerisinde geçirmek istiyorum torunlarımla çocuklarımla beraber geçirmek istiyorum' dediği bir Türkiye. Üniversitelerin bilim ürettiği bir Türkiye. Kadın erkek eşitliğinin olduğu bir Türkiye. İstediğim Türkiye bu. Bu Türkiye için mücadele edeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kayseri'den sesleniyorum. Herkes bilsin ki CHP Hiç bir zaman din eğitimini yasaklamayacak, imam hatipleri kapatmayacak. Zaten imam hatipleri kuran Diyanet İşlerini Başkanlığını kuran CHP'dir" dedi.

Partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, siyasetin kavga yeri olmadığını, halka hizmet arenası olduğunu belirterek, siyasette kavga istemediklerini söyledi.

Ülkede huzur ve barış istediklerini, bunun için yeni bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,

"Siz hazırsanız ben de hazırım, kadromuz da hazır, Türkiye hazır. Dünyanın en güzel coğrafyasındayız. Türkiye çok güzel bir yerde. Bu güzel ülkeyi cennete dönüştürmemiz elimizde. Kavgasız bir Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz elimizde. Eğer siyaseti ahlaklı kılarsak, siyasette zenginleşme ve köşeyi dönme aracı olmazsa bu güzel ülkeyi yeniden ayağa kaldırabiliriz. Yeniden ayağa kaldırmak için hepimiz hazırız, size hizmet etmeye sizin için çalışmaya hazırız. CHP iktidarından hiç bir politikacı 'ben köşeyi döndüm' diyemeyecek. Köşeyi halk dönecek. 13 yıldır iktidardalar. Türkiye'nin hangi sorunu çözdüler? İşsizliği mi, yoksulluğu mu, yolsuzluğu mu, esnafın derdini mi, yasakları mı çözdüler? Sadece kendilerinin köşeyi dönme sorunu çözdüler. Bende diyorum ki siyaset halka adanmışlıktır, siyaset halk için yapılır. Siyaset refahı tavana yaymaktır."

Eğitim sistemini iş garantili bir sistemle yeniden inşa edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Eğitim sistemini 1 yılı okul öncesi olmak üzere 13 yıl zorunlu yapacağız. Bütün uygar ülkeler böyle. Onlar da hemen çıkıp 'CHP gelirse imam hatip okullarını kapacak' diyorlar. Kayseri'den sesleniyorum. Herkes bilsin ki CHP hiç bir zaman din eğitimini yasaklamayacak, imam hatipleri kapatmayacak. Zaten imam hatipleri kuran Diyanet İşlerini Başkanlığını kuran CHP'dir. CHP iktidarında hiç kimsenin etnik kimliği, hiç kimsenin inancı, hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. Çünkü bizim inancımıza göre insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Demokrasiyi, özgürlüğü getireceğiz. Herkesin karnının doyduğu huzur içinde yaşayan Türkiye'yi inşa edeceğiz. 7 Haziran demokraside yeni bir sayfa olacak."

İktidarları döneminde aile sigortasını getireceklerini ve hiç bir ailenin gelirinin 720 liranın altına olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"800 bin taşeronda çalışan var. Taşeronu tarihe gömeceğiz. Şu anda taşeronda çalışan bütün işçileri kadroya alacağız. Hepsinin sendika toplu sözleşme hakkı olacak. Zaten bu işçilere parayı devlet veriyor. Biz sadece aradan köle tüccarını çıkarıyor ve doğrudan işçiye veriyoruz. İnşallah haramilerin saltanatını yıkacağız. Hakkı, adaleti, demokrasiyi getireceğiz. herkesin kazandığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber