Eski BDDK Başkanı Öztekin, toprağa verildi

Eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin'in (50) cenazesi toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2015 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski BDDK Başkanı Öztekin, toprağa verildi

Öztekin için Karacaahmet Şakirin Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Burada Öztekin'in eşi Halime, kızları Beyza ve Kübra ile ağabeyleri Mikdat ve Muharrem Öztekin taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun yanı sıra Öztekin'in ailesi, yakınları, arkadaşları ile siyaset ve ekonomi dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Eski BDDK Başkanı Mukim Öztekin'in cenazesi, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da cenaze töreninin ardından Mukim Öztekin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Mukim Öztekin, BDDK Başkanlığına 22 Haziran 2012'de atanmış, kurum başkanlığının yanında kurul başkanlığı görevini de üstlenmişti.

Öztekin, 23 Eylül 2014'te beyin ameliyatı olmuş, yaklaşık 5 saat süren operasyonun başarılı şekilde tamamlandığı bildirilmişti. Öztekin, sağlık sorunları nedeniyle 12 Kasım 2014'te BDDK Başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber