'Türkiye dijital çağda seyirci değil, oyuncu olacak'

Kocaeli'deki temasları kapsamında Körfez Belediyesi'nin öğrencilere tablet bilgisayar dağıtım törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin dijital çağda seyirci değil oyuncu olacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2015 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye dijital çağda seyirci değil, oyuncu olacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'deki temasları kapsamında Körfez Belediyesi'nin öğrencilere tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Körfez Belediyesi Spor Okulu'nda düzenlenen törene Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tablet bilgisayar alacak olan öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Her gencimizin sporda bir branşla meşgul olması, sanatla, edebiyatla, kültürle yoğrulması gerektiğine inanmaktayız. Bu manada yaptığımız çalışmalara destek veren bu ekibin oluşmasında, bu gençlerimizin bu şekilde yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarımıza ben yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "En önemli ve değerli yatırım, insana yatırımdır. İnsanı hazırlamak, geleceğe güvenle yetiştirmek en önemli önceliğimiz, özelliğimiz ve ödevimizdir. İnsana ait en önemli değerlerin edinileceği yaş, gençlik dönemi ve çağlarıdır. Bugün burada gençliğiyle ve bütün heyecanıyla bizimle bir arada olan ve Körfez Belediye Başkanımızın spor akademisi başlığı altında toplanan bu gençlerimiz, yarının büyük Türkiye'sinde zararlı alışkanlıklardan uzak kalan, değerlerini, ülkesini ve geleceğini hazırlayan birer ideal insan olacaklardır" şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çocuklar, iki güç çok önemlidir. Birincisi, kas gücüdür. Sporcu için kas çok önemlidir. Kaslar güçlü olmazsa başarı olmaz. İkincisi ise beyin gücüdür. En az kas gücü kadar önemlidir. Bugün burada kas gücü ile beyin gücünü birleştiren bir organizasyon yapıyoruz. Sizler spora olan ilginiz ve merakınızı alacağınız tablet ile bilime de yönlendirerek hem bilim insanı hem de iyi bir sporcu olacaksınız. Bizler sizin hem ülkesine, milletine, devletine, vatanına faydalı bireyler olarak yetişmenizi hem de geleceğin dünyasını sadece izleyen değil, inşa eden, yönlendiren aktörler olarak yetişmenizi istiyoruz. İstiyoruz ki sadece sporda değil, Türkiye hayatın her alanında büyük aktörler yetiştirsin. Dünya çapında futbolcumuz olmalı. Var ama az sayıda, daha çok olmalı. Dünya çapında aynı zamanda bilim insanımız olmalı. Var ama az, daha çok olmalı. Dünya çapında sanatçımız olsun dünya çapında edebiyatçımız olsun. Bakın dünya çok farklı bir yere gidiyor. Dünyada çok hızlı bir değişim var. çağlar hızla kapanıyor, yeni çağlar açılıyor. Şu anda dünya dijital çağı yaşıyor. Dijital çağın bütün kuralları bildiğimiz kurallardan farklı. Bu çağ asla Türkiye'nin seyirci olacağı bir çağ değil. Bu çağ Türkiye'nin oyuncu olacağı bir çağ. Bunun için çocuklarımızın özellikle hem spora hem de bilim ve teknolojiye meraklı olarak, onu seven ve onunla dost olarak yetişmesini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve protokol üyeleri alanda bulunan öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı. Tablet bilgisayarların dağıtılmasının ardından Bakan Işık tören alanından ayrılarak Körfez ilçesine bağlı olan Hereke sahilinde balıkçı esnafı ile buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Işık, sıkıntıların giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber