Sendika başkanları Bakan Çelik'in önünde birbirine girdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı organizasyonuyla bugün Başkent Ankara'da 29.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı. Bakan Faruk Çelik'in ev sahipliğinde yapılan toplantının açılışında ilk olarak işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları ile temsilcileri konuştu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2015 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendika başkanları Bakan Çelik'in önünde birbirine girdiler

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kürsüdeki konuşması sırasında Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın sözünü keserek, "Sen çalışanların sorunlarını anlatacağına, hükümet temsilcisi gibi icraatlarını anlatıyorsun. Benim eleştirilerime sen niye yanıt veriyorsun, sen hükümet temsilcisi misin" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Koncuk, İş Güvenliği Sağlığı etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada AKP iktidarını eleştirerek, "Yönetici atamalarında artık liyakat ve kabiliyet aranmıyor. Yandaşlar, bilgisi birikimi olmayan insanlar, yönetici yapılırken; iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanabilir? Bunun sağlanabilmesi için önce işini bilen insanların atanması gerekir" dedi. Kendisinden sonra kürsüye çıkan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın'ın mevcut atama sistemini savunmasına sinirlenen İsmail Koncuk olayı Hürriyet'e şöyle anlattı:

"Sözde sendika konfederasyonu genel başkanı kürsüye çıkıyor ve çalışanların problemlerini söyleyeceğine, hükümet sözcüsü gibi konuşuyor. Orada hükümeti temsilen Çalışma Bakanı var. Herkesten sonra zaten o konuşacak. Ama Memur-Sen Başkanı, çalışanın sorunlarını anlatmak yerine benim hükümete yönelttiğim eleştirilere yanıt vermeye başlayınca ayağa kalktım. Sen hükümet temsilcisi misin? Benim eleştirilerime niye sen yanıt veriyorsun, diye itiraz ettim. Sayın Bakan'a da dönüp, 'Siz buradasınız. O bana yanıt veriyor, acaba sizin yerinizi mi almaya çalışıyor' dedim. Bakan Bey de 'Siz benim konuşmamı dinleyin' dedi ama ben o konfederasyonu protesto ederek toplantıdan çıktım."

İsmail Koncuk, Memur-Sen'i yıllardır sarı sendikacılık yapmakla suçlayarak, "Her yerde böyle yapıyorlar. İşi gücü hükümeti alkışlamak; hükümetin yanlışlarını topluma doğruymuş gibi anlatmak. Bir sendikanın kendisini hükümet yerine koyması sendikacılık adına kara bir lekedir. Bunlar yıllardır böyle yapıyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber