Yalçın: İki farklı 1 Mayıs yaşandı

- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: -"İki farklı 1 Mayıs yaşandı. Kamu çalışanlarının, işçilerin, işsizlerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunları yerine, maalesef vandalizm, şiddet, terör, anarşizmle ekranlar kapatıldı ve hiçbir sorun kamuoyuna yansımadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2015 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: İki farklı 1 Mayıs yaşandı

Yalçın: "Şiddetle vandalizmle gündeme gelen 1 Mayıs olmamalı"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iki farklı 1 Mayıs'ın yaşandığını belirterek, "Kamu çalışanlarının, işçilerin, işsizlerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunları yerine maalesef vandalizm, şiddet, terör, anarşizmle ekranlar kapatıldı ve hiçbir sorun kamuoyuna yansımadı. Kamu çalışanlarının talepleri hükümete ve siyasi iradelere yansımadı. Dolayısıyla ortada emek ve dayanışma gününün gölgelendiği bir süreç yaşadık" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Beko'nun konuşmasına tepki göstermesi üzerine Yalçın, "1 mayıs çalışanların sorunlarının gündeme gelebildiği 1 mayıs olmalı, şiddetle vandalizmle gündeme gelen 1 mayıs olmamalı" ifadesini kullandı.

"1 mayıs Taksim dayatmasının gölgesinden çıkmalı bu ülkede" diyen Yalçın, "Taksim, ne fethedilebilecek bir kale, ne bir kutsal mekan" değerlendirmesini yaptı.

Milli eğitimde müdür seçimleriyle ilgili uygulamanın kendilerinin de taraftar olmadığı bir yöntem olduğunu belirten Yalçın, "Dolayısıyla doğru bir yöntem tartışılıp bulunması gerekiyor. Bunu bu kürsüden ifade ediyoruz. Bunun yasal zemini oluşturulurken biz bu konuda itirazımızı ifade ettik" dedi.

Koncuk ve Beko salonu terk etti

Yalçın'ın konuşması sırasında, ayağa kalkan Koncuk, "Yandaşlığı bu ülkede meşru hale getirdiniz" diyerek, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile birlikte salonu terk etti..

Konuşmasına devam eden Yalçın, iş sağlığı ve güvenliğinin toplam kalitenin bir parçası olduğunu vurguladı.

Bir iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmuyorsa o iş yerinde düşük maliyetten, verimlilikten ve toplam kaliteden söz edilemeyeceğine işaret eden Yalçın, "Ülkemizde her gün 170'den fazla iş kazasının meydana gelmesi ve iş kazaları nedeniyle birden fazla çalışanın hayatını kaybetmesi, bir o kadar kişinin de sürekli iş göremez hale gelmesi son derece korkutucudur. Başka bir veri ise Türkiye'de GSMH'nin yüzde 5'inin işverenlerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymamalarından dolayı meydana gelen kayıplara harcandığıdır" diye konuştu.

Yalçın, Soma ve Ermenek maden facialarının ortak acı olduğunu belirterek, benzer acıların bir daha yaşanmaması için her seviyede konuların takipçisi olacaklarını yineledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber